best websites of the world

Architectuur 2 keer

Wellicht zweeft het bouwen van een eigen huis al een tijd lang in je achterhoofd. Maar dan wel eentje die zich onderscheidt toch? Deze  Oostenrijkse Amalia is dan misschien een idee. Oorspronkelijk bedoeld voor in de bergen. Maar wij snappen niet waarom en vinden dat zij overal wel kan. Helemaal in het bergloze Nederland.

De feiten op een rijtje:
Architect: GRID Architekten GmbH Luxemburg-Wien-Gerhard Klocker, Rc Till, Isabella Straus. Lokatie: Styria, Oostenrijk. Functie: Vakantiehuis. Bouwjaar: Mei – Aug 2007. Terrein: 480 m2. Oppervlakte: 68.12 m2. Materialen: geprefabriceerd hout / kunstgras. Naam huis: Amalia (naar de grootmoeder van de eigenaar en het is bedoelt als een plek waar de familie die door heel Oostenrijk woont bij elkaar komt)

Zit het bouwen van een eigen huis er niet in en is het huren of kopen van een appartement  een meer realistische optie? Dan is een appartement inclusief bomen wellicht niet gek. Zoiets als de Residential Tower in Mexico City van Meir Lobaton & Kristjan Donaldson… leek ons in eerste instantie.

Appartement met bomen

Als je dan niet in de vrije natuur kunt wonen dan is dit toch een heel mooi alternatief toch? De foto´s zijn fantastisch. Wel dachten we ineens, het ziet er van ver eigenlijk uit als een normaal betaalbaar flatblok, maar close up kan het toch niet zo goedkoop zijn. Met maar één appartement per verdieping en een oppervlakte van 400m2 plus 160m2 voor de ´tuin´ kan dat niet anders. Ze roteren 90 graden per verdieping zodat de tuin altijd boven de slaapkamer van de onderburen ligt.

Appartement met bomen
En hoe zit dat met die bomen? Dat wij niet de enige waren die vraagtekens hebben bij waar die arme wortels van de bomen dan moeten groeien blijkt uit de online geuite reacties op de  bouw van deze Residencial Tower. Wij  houden wel van een beetje stof tot nadenken…..

Appartement met bomen

Bron: roomu

Gerelateerd

Relatie mens en huis

Expositie Tante MAR © MARIJN BAX

Kamperen in de stad

Object02-Gimmii02

Verblijf tussen industrie en design

leidinghuis westergasfabriek

Patchwork Rugs van Joost Janszen

tapijt11

Refinery van Ilias Ernst

Refinary lamp door Ernst Koning van Ilias Ernst

Maak je eigen kunst met ixxi

Inspiratie_auto_auto_c876_c438_q_special_HM_MeisjemetdeParel2

Douchepoetsen met de Showerclip

douche-tandenborstel-1

Urban Camping

urbancamping2

Sweet like candy

HandMadeindustrials Cotton Candy bijzettafels
Wat zit er in mijn winkelmand
x
Item
Aantal
Prijs
Verzendkosten
Gratis verzending vanaf 45 euro