best websites of the world

Gepensioneerde robot aan het werk

Te koop

Gisteren bezocht ik de Graduation Show van de Design Academy in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week waar de nieuwe generatie ontwerpers hun werk presenteert. Een van deze ontwerpers, Dirk Vander Kooij, toonde daar zijn project Endless, een serie stoelen die op bijzonder interessante wijze zijn gemaakt.

Robot opa
De stoelen worden geproduceerd door Fanuc, een oude, zware, gele gepensioneerde robotarm die na 140.000 uur non-stop produceren een tweede leven heeft gekregen. Deze robotarm maakt met omgesmolten, fijn vermalen stukken oude koelkast nieuwe stoelen.

De stoelen worden op dezelfde manier gemaakt als het proces bij rapid prototyping, laag voor laag komt de stoel tot stand. In tegenstelling tot rapid prototyping is deze manier van produceren, eerder rapid manufactoring te noemen, veel minder nauwkeurig. Deze onnauwkeurigheid geeft echter juist hele mooie details in de uiteindelijke stoel.

Ook gaat het maken van een stoel een stuk sneller dan dat het bij rapid prototyping zou gaan, Het maken van één stoel duurt ongeveer 3 uur. Door alle verschillende delen van alle verschillende koelkasten ontstaat, indien gewenst, ook nog eens een mooie kleurenmix.

N.B. Inmiddels staat Dirk van der Kooij in de top 10 van de beste Nederlandse designers en zijn ontwerpen zijn te koop in de Gimmii shop vanaf € 88.

Gerelateerd

Lotty Lindeman & Wouter Scheublin

Milaan_Lotty_Lindeman en Wouter_Scheublin_Gimmii_Nanda_Rave

Thanks, no sugar

Schommelbank Thanks no sugar Dirk Ploos van Amstel

Thuiskomen op de Lou Lounge

Lou lounge chair van Hanna Litwin en Romin Heide ofwel Famos

Troon voor thuis

Benjamin-Hubert-pod-stoel-3

(H)eerlijk eten en drinken

servies-fair-trade

Mooi, mooier, mooist én praktisch

panelen mét licht Soft Cells van Kvadrat

Hippe Pinkstermarkt in Utrecht

hippe-markt-utrecht

SwiTCh tafel en stoel

SwiTCh tafel en stoel

Sneak Preview MIX'D

New-found-treasures-collectie-in-de-maak
Wat zit er in mijn winkelmand
x
Item
Aantal
Prijs
Verzendkosten
Gratis verzending vanaf 45 euro