5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

World Press Photo Kampen

» Naar de shop

In de oude binnenstad, tussen de toren en het theater, is Word Press Photo Kampen te bezichtigen. Een groep gedreven mensen onder leiding van fotograaf Stefan Langjouw hadden een droom…  Samen met de organisatie van World Press Photo is het ze gelukt om deze iconische fotoreeks naar het pittoreske Kampen te halen. Nanda en Corien spraken met Hester Timmerman over het reilen en zeilen van dit project in de prachtige binnenplaats van het Iconenmuseum.

Kampen Gimmii Magazine

De winnende foto’s zijn te bezichtigen op groot formaat, waardoor de impact van de beelden regelrecht binnenkomen. Je wordt meegezogen in het nieuws, de sport of de overweldigende natuur. Enerzijds hard en confronterend, anderzijds liefdevol en zacht. We spraken met fotograaf Carla Kogelman, winnares van de World Press Photo in de categorie Observed Portrait Stories met haar serie Hannah en Alena. Een serie waarvan de jury zei: “Naast al het leed in de wereld is dit hoe kinderen zouden moeten leven!”

World Press Photo Kampen is te bezichtigen tot en met 1 maart. Wandel door de mooie straten en steegjes van Kampen, langs de oude haven of de IJssel. Breng een bezoekje aan een van de prachtige horecazaken zoals de Eenhoorn en de Olifant, proeflokaal de Stomme van Campen en Herberg de Bonte Os. Er is genoeg te beleven in dit stadje midden in het land!

World Pres Photo Kampen
Iconen museum Kampen
World Press Photo Kampen
Carla Kogelman
World Press Photo Kampen
Eenhoorn Koffie en thee
Iconen museum Kampen
Iconen museum Kampen
Iconen museum Kampen

Fotografie: Gimmii | Nanda Rave

Ook leuk om te lezen