5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Duurzaam evenementencomplex China

» Naar de shop

Het in de kern Australische, maar internationaal opererende, architectenbureau Woods Bagot realiseerde niet alleen een zeer succesvol ontwerp van het Melbourne Convention Centre, maar won recentelijk ook de aanbesteding van de Shijiazhuang International Exhibition and Convention Centre voor de regering van China.

Groen evenementencomplex
Het grote expositie- en evenementencomplex zal bestaan uit verscheidene geometrisch gevormde tentoonstellings- of evenementenhallen die een iconische toren zullen omringen. In deze toren zijn een hotel, kantoorruimten en appartementen ontworpen. Het expositiecentrum ligt in de kuststreek van de stad Shijiazhuang. China hoopt dat het de streek nieuw leven in zal blazen, terwijl het ook dienst doet als lichtend voorbeeld van duurzame milieuvriendelijke architectuur.

Woods Bagot wil het beste uit de wereld van kunst en milieuvriendelijke architectuur samenbrengen. Dit is voornamelijk te zien aan het ‘gebroken ijs imago’ van de toren. Verder zullen in het centrum van het gebouw grote schermen worden geplaatst met Chinese kunst, zoals te zien op de tweede foto. Welke duurzame en milieuvriendelijke aspecten precies toegepast worden, is nog niet helemaal duidelijk.

Ook leuk om te lezen