5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Las Vegas architectuur

» Naar de shop

Dit wel heel bijzondere gezondheidscentrum is te vinden in Las Vegas. Het is het Lou Ruvo Center for brain health en werd ontworpen door niemand minder dan de wereldberoemde architect Frank Gehry.

Lou Ruvo Center for brain health
In het gebouw zijn ultra moderne onderzoeksruimtes, allerlei gezondheidspraktijken, laboratioria en een auditorium te vinden. Maar vooral het exterieur van het gebouw is natuurlijk erg indrukwekkend en lekker anders. Maar dat is Frank Gehry wel toevertrouwd.

Architect Frank Gehry
Frank Owen Gehry heeft al heel wat architectonische hoogstandjes op zijn naam staan. De Canadees-Amerikaanse Pritzker Prize winnaar werd geboren in 1929 en zijn gebouwen, inclusief zijn eigen huis zijn echte toeristenattracties geworden. Vele musea, bedrijven en steden vragen zijn advies om hun gebouw iets extra´s mee te geven.

Lou Ruvo Center for brain health Frank Gehry

Zijn pronkstukken zijn: het Guggenheim Museum in Bilbao, het Walt Disney Concert Hall in de binnenstad van LA, het Experience Music Project in Seattle, het Weisman Art Museum in Minneapolis, Dancing House in Praag, en MARTa Museum in Herford, Duitsland, om er maar een paar te noemen.

Lou Ruvo Center Frank Gehry Las Vegas

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van zijn Lou Ruvo Center for brain health. Ik ben zeker gecharmeerd van deze strakke, maar toch zacht golvende lijnen. Al lijkt het wel een beetje verloren te staan in een wat kalige saaie omgeving….

Lou Ruvo Center for brain health gezondheidscentrum architectuur Frank Gehry

Bron: wikipedia

Ook leuk om te lezen