5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

 Dutch design spotten op de Dutch Design Week 2016

» Naar de shop

Op jacht naar Dutch Design

Het voelde een beetje als mijn reizen door zuidelijk Afrika, op zoek naar die paar bijzondere exemplaren onder een overweldigend en verscheiden aanbod van in dit geval Dutch Design tijdens de Dutch Design Week. Gelukkig had Gimmii voor mij de Gimmii-route gemaakt en kon in gericht naar de “drinkplaatsen” van mijn wild.

Met een dutch design taxi op pad

Met één van de vele Volvo Design Rides met kunst op het dak ben ik Eindhoven door geschoten. Begonnen op het Design Perron waar ik even ben gaan zitten op een heerlijk met water verwarmde bank, wachtend op mijn eerste rit. Vervolgens naar het Strijp Area waar ik de keuken van Radio Royaal wakker heb geschud voor de eerste lunch van de dag.

Kijkje in de keuken van de designers

Voor de variatie te voet doorgegaan naar de indrukwekkende werkplaats van Piet Heijn Eek en de vele interessante ateliers daarom heen, zoals die van Ontwerpduo. De volgende taxi naar de uithoek deze DDW namelijk de ateliers aan de Hallenweg. Vooral het atelier van Vij5 en Jeroen Wand waren erg de moeite waard. Bij Vij5 lag op een lange tafel niet alleen de collectie maar ook hoe de losse producten waarmee de collectie is gemaakt uitgestald. Zelf was ik vooral  gecharmeerd door de FlexVaas. Dutch Design op zijn best, mooi, mulitfunctioneel en natuurlijk betaalbaar 🙂. Volgende stop naar Area C. Een beetje een de Parade zoals ik die ken uit Utrecht. Beetje eten en een beetje snuffelen in de ateliers.

Design van de toekomst

Tot slot het centrum, de Design Academy in het bijzonder. Daar gonsde het nog steeds (het is inmiddels het einde van de dag) van de activiteit en de verscheidenheid aan ontwerpen overdonderde me.

1 dag doet de DDW tekort

Al met al een fijne dag gehad in Eindhoven en de volgende keer doe ik wat de meeste meerijders in de taxi al deden: Het niet bij 1 dag laten! 

dutch-design-week-2016-jeroen-wand-laminated-chair

De Laminated chair van Jeroen Wand tijdens de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven.

dutch-design-week-2016-Volvo- Design-Ride

Volvo Design Ride tijdens de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven.

dutch-design-week-2016-vaas-vij5

De FlexVaas van Vij5 tijdens de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven.

 

Ook leuk om te lezen