Een lamp die zich op onnavolgbare wijze in alle bochten kan wringen en zich in alle poses kan manoeuvreren. Simpel en toch elegant. Vooral speelsheid is wat ik zie in deze lamp. Hij fascineert mij met zijn kapriolen. Zijn naam is 24mm Transformable lamp van ontwerper en kunstenaar Arend Groosman.

24 mm Transformable lamp

De lamp wordt als prachtig bouwpakket geleverd en dan is het net als vroeger met Sinterklaas. Uren spelen met verschillende vormen, hoogtes en grappige figuren maken. Het lampje is net als een hoofdje van een poppetje, dus dat geeft ook veel mogelijkheden. Maar wie weet zien jullie er wel hele andere dingen is. De mogelijkheden zijn natuurlijk oneindig. Net zo leuk in volwassen kamers als in de kinderkamer.

24mm systeem

Deze 24mm Transformable lamp is een item uit de serie 24mm producten van Arend Groosman. Alle producten uit die collectie worden geconstrueerd uit 24 millimeter dik berken multiplex. Het 24mm systeem biedt oneindig creatieve mogelijkheden op het gebied van het ontwerpen van meubilair.

Kwaliteit tegen betaalbare prijs

Het berkenhout wordt in zorgvuldig berekende stroken gezaagd, waardoor heel weinig restmateriaal overblijft. De 24mm Transformable  lamp wordt, net als alle andere producten van Arend Groosman, met de hand gemaakt en met zijn eigen ontwikkelde en gebouwde machines geproduceerd. Doel is om hoge kwaliteit meubilair te kunnen produceren tegen een betaalbare prijs.

Van Experiment lamp naar Transformable lamp

Deze 24 mm Transformable lamp van Arend Groosman heeft ook in zijn naam een transformatie ondergaan. Hij begon als 24mm Experiment table lamp en heet nu 24mm Transformable lamp. Hij heeft er daarnaast nog een broer bij gekregen, nl 24mm Transformable lamp 1.0. Deze heeft niet een kopje als lamp, maar hierbij is de verlichting weggewerkt in het hout. Ook heel mooi! 

Arend Groosman TRANSFORMABLE LAMP BUIS- gimmii webshop for Dutch design 24mm Transformable lamp styling interior desgin-gimmii 24 mm Transformable lamp-gimmii Arend Groosman
contast

contast

Arend Groosman Transformable lampen Arend Groosman 24mm TRANSFORMABLE LAMP-gimmii Arend Groosman 24mm Transformable LAMP BUIS SFEER Transformable table LAMP Arend Groosman

 

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen