Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Al zou zij niets anders kunnen dan gewoon mooi zijn, dan wilde ik deze Rice Field lamp al wel heel graag. Maar de samenwerking van Tjimkje de Boer van Knap Ontwerp en Post Acoustic brengt ook een fantastische akoestiekbeheersing in deze designlamp. Rice field hanglamp is dus niet alleen super knap, maar ook heel intelligent. 

Geluidsabsorberende materialen

Tjimkje de Boer legt uit; “Harde materialen weerkaatsen geluidsgolven waardoor er galm ontstaat. Deze galm wordt vaak als onprettig ervaren. Het is immers aangetoond dat constante blootstelling aan lawaai vermoeidheid veroorzaakt en een negatief effect heeft op ons gestel. Door geluidsabsorberende materialen toe te passen wordt de nagalm afgeremd. De geluidsgolven worden als het ware ‘opgevangen’ door het absorberende materiaal. Hierdoor worden geluidsgolven over een lange afstand verminderd, terwijl de spraakverstaanbaarheid over korte afstand juist verbeterd.”

Ricefield double acoustic lamp Knap Ontwerp

Verlichting en gevoel van comfort

Ze gaat verder: “Verlichting speelt ook een belangrijke rol in ons gevoel van comfort. Een gebrek aan licht kan je concentratie en prestaties sterk beïnvloeden. Daarnaast heeft licht een onmiskenbare invloed op onze biologische klok. Kortom, voor iedere omgeving is goede verlichting belangrijk! Niet alleen voor het behoud van je ogen, maar ook om prettig en ontspannen te kunnen wonen en werken.”

Rice Field lampen

Terug naar de Rice Field lampen. Hoe zorgen zij nou voor die goede akoestiek en wat zijn zijn andere krachten? Doordat het oppervlak aan Basotect® absorptieschuim door de bijzondere vorm van de lamp bijna verdubbeld wordt heeft de Rice Field een uitstekende geluidsabsorberende werking. Er is gekozen voor een neutrale kleur om niet overheersend te zijn en makkelijk toepasbaar in allerlei soorten interieurs. De lampen zijn in twee verschillende maten te verkrijgen en daarmee geschikt voor woningen als ook voor horecagelegenheden en kantoren. Tot slot is er ook veel aandacht gegeven aan een efficiënte productiewijze en toegepaste LED-verlichting, die Rice Field tot een duurzaam product maken. 

Akoestische meting

Het hele Gimmii team is wild enthousiast. De afbeelding hieronder toont de effectiviteit van Rice Field. De meting is gedaan in een lege kantoorruimte van 40m2 en laat zien dat de nagalm in deze ruimte met meer dan een seconde gereduceerd werd door het plaatsen van één Rice Field Double. De Rice field lampen zijn gelukkig te koop in de Gimmii shop. 

Ricefield RT60 meting akoestiek Knap Ontwerp
Ricefield double lamp geluidsabsosberend Knap Ontwerp Amsterdam Ricefield_double_lamp-basotect-akoestiek-KnapOntwerp-PostAcoustics -gimmii Ricefield_double_MichielPost-Knap-Ontwerp-akoestische-lamp - gimmii

Ook leuk om te lezen