7640 The Rits van Bertjan Pot

» Naar de shop

Maak een zo’n dun mogelijke bank die toch lekker zit“. Deze opdracht kreeg Bertjan Pot van Gelderland. Het resultaat heet  7640 the Rits, een ultradunne sofa zonder opsmuk.

Gelderland heeft er bewust voor gekozen om Pot niet een bank te laten ontwerpen van volumineuze schuimblokken. Schuim wordt namelijk gemaakt van olie. En aangezien de olieprijzen maar blijven stijgen, vond Gelderland het tijd om na te denken over manieren om het gebruik van schuim te verminderen.

Mager uiterlijk
En dat verminderen van schuim is goed gelukt. The Rits heeft een mager uiterlijk gekregen. Wie denkt dat dit nadelige gevolgen heeft voor het zitcomfort heeft het mis. Gespannen elastiek bedekt met een dunne laag schuim garanderen een comfortabele zit.

Ook een pluspunt zijn de slanke, hoge en zwarte aluminium poten, waardoor je zo op de bank ploft en weer opstaat. En natuurlijk kun je net als op iedere andere bank ook op deze bank prima languit relaxen.

Poef en armkussen
Wie extra comfort wil, kan bij The Rits ook nog de bijpassende poef kopen. Deze is op dezelfde manier gemaakt als de bank. Het losse kussen is gevuld met boekweitdoppen en kan gebruikt worden als steun in de rug of als ondersteuning voor je laptop.

Het bijzettafeltje Juffer op onderstaande foto is van Pieke Bergmans. Door z’n sprieterige pootjes vormt de Juffer met The Rits een mooi team.

Verkoopinformatie
The Rits in stof € 2.590 (202 x 84 x 102 cm) zithoogte 42 cm
The Rits in leer € 3.160

Poef in stof € 1.190 (100 x 85 x 42 cm)
Poef in leer € 1.350

Armkussen in stof € 215
Armkussen in leer € 245

Juffer vanaf € 370 (afhankelijk van de vorm)

Foto’s: Studio Bertjan Pot

Ook leuk om te lezen