De BEEHIVE hanglamp gooide hoge ogen op Design District waar hij vorige maand werd gelanceerd. Mensen werden er als bijen door aangetrokken. Designer Marc de Groot liet zich voor deze nieuwe BEEHIVE lamp dan ook inspireren door honinggraad. De structuur van honinggraad, die Darwin al in 1859 bombardeerde als ‘perfect’, blijkt een unieke basis voor een lamp.

Zowel aan als uit is de aantrekkingskracht groot. De Beehive bezit een mooie balans tussen licht en schaduw door de zorgvuldig gekozen vormgeving. Vorm en functie zijn geraffineerd in balans. Marc de Groot koos voor 3 verschillende formaten en 3 verschillende kleuren net als bij zijn succesvolle HELIX en BOOOM! lampen.

BEEHIVE hanglamp aluminium Marc de Groot

BEEHIVE is er in 25, 40 of 50 cm doorsnee. De Groot creëert de lampen van  geborsteld aluminium, geborsteld messing of in gepoedercoat witte kleur. De jury van Design District bekroonde de Beehive hanglamp met een 3de prijs in de categorie ‘beste product’. Prachtig voor zowel projecten, slaapkamer of woonkamer.

N.B. BEEHIVE hanglamp nu ook te koop in de Gimmii shop. Gratis verzending in Nederland en België voor bestellingen boven €45,-. Free transport in the Netherlands & Belgium. We ship worldwide, so get in touch with us at info@gimmii.nl for a quote.
BEEHIVE hanglamp aluminium card by Marc de Groot
BEEHIVE aluminium WHITE by Marc de Groot
Marc de Groot BEEHIVE brass pendant card
BEEHIVE BRASS Marc de Groot
BEEHIVE hanglamp GRAPHIC Marc de Groot
BEEHIVE Marc de Groot Design District photo Gimmii
Marc de Groot BEEHIVE production Marc de Groot at work
Foto 8 credits Gimmii.nl, rest van de foto’s Marc de Groot

Ook leuk om te lezen