5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Bird Bricks van Fanny Hofstra

» Naar de shop

Na haar stage in Zuid-Afrika betrapte Fanny Hofstra zichzelf erop dat ze tevergeefs in de lucht zocht naar de grote mooie vogels die in Afrika regelmatig overvliegen. Dat er geen zebra’s, leeuwen en giraffes rondlopen in het bos ala….maar een vogel is toch niet teveel gevraagd? Het viel Fanny op hoe weinig vogels er in Nederland rondvliegen. Onderzoek wees uit dat dit niet altijd zo geweest is en dat veel vogels in de problemen zijn.

Stadse vogels
Voor veel vogels in Nederland is de stad de meest belangrijke leefomgeving geworden. Door het bouwen van goed geïsoleerde woningen is het vinden van nesten echter steeds moeilijker voor deze vogels. Daarom heeft Fanny de Bird Bricks ontworpen. De leefvoorkeuren van de verschillende vogels brachten vanzelf de vormgeving op gang.

Muurmus
Bird Bricks zijn drie vogelhuisjes die speciaal ontworpen zijn om o.a. de huismus, huiszwaluw en de grauwe vliegenvanger te helpen. De Bird Bricks voldoen aan alle eisen die deze vogels stellen.

Deze bakstenen vogelhuisjes kunnen in elk stenen gebouw worden geplaatst op minimaal 2 meter hoogte. Als je nestjes wilt maken voor kolonievogels, zoals de huiszwaluw en de huismus, moet je meerdere Bird Bricks op de muur plaatsen. Deze vogels wonen namelijk naast elkaar. Je kunt zo ook mooie patronen op de muur te creëren.

Andere vogels, zoals de grauwe vliegenvanger waarderen hun privacy en hun Bird Bricks moet je dan ook minimaal 3 meter van elkaar plaatsen wat zorgt voor een subtieler patroon op de muur.

Neem voor prijzen en verkrijgbaarheid contact op met Fanny Hofstra.

Ook leuk om te lezen