Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

In de Nederlandse ‘ nederzetting’ in Milaan, Tuttobene (Via Tortona 31, Zona Tortona, 8-13 april 2014), voelden wij ons als een vis in het water. Jonge ontwerpers met goed nieuw werk, zoals bijvoorbeeld Quintus Kropholler. Met passie en veel humor maakte hij ons bekend met zijn werk. Black gold it is!

Asfalt als Black Gold

Quintus is gefascineerd door de inspirerende karakteristieken van asfalt. Normaliter wordt dit materiaal alleen puur functioneel gebruikt. Quintus geeft asfalt echter een gezicht en een chique gezicht ook! Zijn 9 geëxposeerde stukken Black Gold, zijn kunstwerken op zich. Toch hebben zij ook allen een functie. Kropholler’s eigen favoriet is de bookstand.

Quitus Kropholler Black Gold in Milaan - Gimmii - Nanda Rave

Reflectie

Quintus werkt vanuit het idee dat asfalt een bijproduct is van de olie-industrie; een onopvallend bijproduct van onze welvaart, maar van enorme importantie. Onze maatschappij vergeet vaak dat met het teruglopen en het uiteindelijk einde van de oliewinning, wij andere manieren zullen moeten vinden om te reizen. Maar ook andere infrastructuur om mee te reizen hoort daarbij. Hij geeft asfalt een esthetisch gezicht, maar zet ook tot reflectie over de waarde van dit bijzondere materiaal.

Quintus Kropholler in Milaan

Mis de presentatie niet van deze ontwerper die zich laat inspireren door filosofische, antropologische en sociologische perspectieven. Het is spannend, stoer en verrassend.

Presentatie Quintus Kropholler - foto Gimmii - Nanda RaveBlack Gold asfalt van Quintus KrophollerBlack Gold van Quitus KrophollerBookstand Black Gold van Quintus KrophollerQuintus Kropholler-Black Gold - Corien Juffer-GimmiiSchets BlackGold collectie van Quitus Kropholler Foto’s 1,4,5,6: Marie Wanders, rest Gimmii I Nanda Rave
Video: Irene Belfi

Ook leuk om te lezen