BoBo bijzettafel heeft zijn oorsprong in de Baobab

» Naar de shop

Ronald Knol is met RKNL bekend in Nederland, maar verovert ook New York. Deze BoBo bijzettafel draagt bij aan de internationale allure. Het ontwerp van dit onconventionele tafeltje is namelijk geïnspireerd op de Afrikaanse Baobab boom.

BoBo tart de wetten van de juiste proporties

RKNL raakte geïnteresseerd in de Baobab boom door zijn dikke stam en fragiele takken. Hij tart alle wetten van de juiste proporties, wat hem uniek in zijn soort maakt. BoBo bijzettafel moest diezelfde eigenwijsheid en uniciteit uitstralen. Volgens ons is dat gelukt.

BoBo sidetable RKNL - Gimmii

Mooi & handy

Als bijzettafel is hij mooi & handy met zijn drie plateaus voor kopjes, afstandsbediening, mobiele telefoon of zelfs een ouderwets boek…  Zijn look van boven is ook niet mis. Elk exemplaar wordt door vaklieden vervaardigd met veel nadruk op de details. Net als de bomen uniek in zijn soort.

BoBo bijzettafel van gebrand hout

RKNL heeft twee versies van de BoBo ontworpen: gebrand eiken met massief geborsteld messing en naturel eiken met wit staal. De zwarte versie is gekleurd middels de Shou-sugi-ban techniek, een oude Japanse techniek waarbij het hout wordt gebrand en geborsteld om een natuurlijke beschermingslaag te vormen. Deze traditionele methode zorgt voor een veel rijkere kleur dan een standaard beits en verdiept de nerf van het eiken. Na het branden en borstelen wordt het hout behandeld met lak om het afgeven van houtskool te voorkomen.

Check ook eettafel One van RKNL.

RKNL table modern BOBO - Gimmii
RKNL BoBo bijzettafel - Gimmii

Ook leuk om te lezen