Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Na zijn experimenten met licht in de Lotus Dome, besloot Daan Roosegaarde een Oosterse twist te geven aan zijn werk. De graag geziene gast van onder andere De Wereld Draait Door kon dit tot uiting brengen op het plein van de Hotelschool in Amsterdam. Met ‘Boo’ maakte hij een tuin die de bezoekers verbindt met het Aziatische continent.

Bamboe pilaren
De 6 meter hoge pilaren weerspiegelen een landschap van krekelgeluiden en groen licht. Hoe meer bezoekers met ‘Boo’ communiceren, hoe levendiger het bamboe bos wordt. Wanneer je beweegt, achtervolgt het krekelgeluid je. Wanneer er niemand in de buurt is, ontwaakt het ‘Boo-spook’. Deze geest verplaatst zich op mysterieuze wijze zich tussen de palen.

Boo van Studio Daan RoosegaardeZen techno-poëzie
Een heerlijke rustgevende Zen-plek dus. De connectie met licht en geluid, maar misschien ook met stilte, Azië , mysterie en interactieve kunst, is een reflectie van Roosegaarde´s handelsmerk techno-poëtry. ¨Wij leven is een netwerkmaatschappij, contact is essentieel¨ zegt Daan. De slanke pilaren constrasteren met het harde beton van het Hotelschoolgebouw. Het plein is zo een klein stukje Azië geworden, waar je kunt relaxen en contact maken met hightech bamboe.

Boo verlichting van Daan Roosegaarde op het plein van de Hotelschool in AmsterdamBoo van Daan RoosegaardeBoo van Daan RoosegaardeBoo techno-poëzie van Daan RoosegaardeBoo techno-poëzie van Studio Daan Roosegaarde

foto´s: Studio Roosegaarde

 

 

Ook leuk om te lezen