Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

” Mijn vingers tekenen een lijn in de lucht, een gracieuze lijn van begin tot eind. Ik zoek ook naar de grenzen van mijn gedachtes. Vorm, vol van gedachten en toch ook volledig intuïtief, komt zo tot leven”, zo beschrijft Frans Ottink van Studio Zand het proces van zijn boot serie. Deze boot serie is een keramiek collectie die meteen laat zien hoe het gebruikt moet worden en ook hoe het een sociale setting beïnvloed.

Boot serie keramiek

Milaan was natuurlijk geen slechte plek om een podium te geven aan dit delicate keramiek van vormgever Ottink, die ook met veel liefde doceert. ” Vakmanschap is poëzie. Het betekent focus, oog voor detail, persoonlijke expressie in een product. Mijn overtuiging is dat door te creëeren, het idee vorm krijgt. Concepten groeien door uitvoering”. Juist het gewone, alledaagse, geeft Frans veel inspiratie. Zie hier zijn boat serie.

Boat serie keramiek Studio Zand_foto_Gimmii

Gastvrijheid in Milaan

De boot serie bestaat uit schaaltjes die gastvrijheid, het delen van rijkdom en ‘connecting’ symboliseren. Heerlijk samen dineren. Poëtische gedachtes bij boten, als zeilen, ontdekken, ontmoeten, aankomen in verre havens, maar ook geliefden achterlaten, dragen nog bij aan de mystiek van deze keramiek bakjes. Al met al een poëtische en gastvrije presentatie in Milaan, Zona Tortona, Tuttobene.

Studio-Zand-Milaan-foto_Gimmii_Nanda_RaveBoat_serie_ceramic_Studio_Zand_GimmiiBoot_serie_Frans_Ottink_foto_GimmiiBoot serie Studio Zand Milaan foto Gimmii Nanda Rave

Foto’s Gimmii, Nanada Rave

Ook leuk om te lezen