Bottle Stool is bijzettafel, wijnhouder en krukje

» Naar de shop

Het is alweer 2 jaar geleden dat ik schreef over het Pode Event. Dít jaar had het 8-jaar jonge merk Pode wat spannenders voor ons in petto: de lancering van ‘Pode 3.0’ met – vanaf nu – aan het roer als designers en art directors: Claire en Roderick Vos. Deze presentatie vond – inmiddels zo’n 9 weken geleden – plaats in het bijzondere rijksmonument ‘Villa Jongerius’ in Utrecht.

Mijn verwachting overtroffen

Aangezien Pode stiekem wel een beetje mijn ‘kindje’ is (ik heb tijdens mijn studie ± 2 jaar voor Pode gewerkt) keek ik enorm uit naar dit event. Ik moet zeggen dat het mijn verwachting heeft overtroffen: er staat nu écht een geheel nieuw, zeer sterk – en ik denk ook commerciëler – merk. Het mooiste vind ik dat Pode nu écht volwassen is geworden, inclusief een serieuze, luxe uitstraling!

Sfeer Pode3.0 links Bottle Stool by Kranen/gille Insertbank

Gek op borrelen? Bottle Stool!

Inmiddels staan de gloednieuwe producten van Pode 3.0 ook in de winkels. De Bottle Stool is duidelijk een populair item in de collectie. Niet gek ook, want dit ontzettend grappige en tijdloze model is wijnfleshouder, bijzettafel, krukje en kaasplateau in één! Dus hou je van borrelen? Dan is deze compacte en handzame Bottle Stool zéker een leuk item voor in jouw woonkamer!

Vijf kleuren

Aan de kleuren zal het niet liggen, want het eikenhouten tafeltje is in 5 semi-transparant beitskleuren mogelijk: White, Night, Brick, Forest en Teal. De houtstructuur en de nerf blijven door de semi-transparante beits zichtbaar, waardoor het tafeltje – ondanks het kleurtje – natuurlijk aandoet.

Ontwerpersduo Kranen / Gille

Als art directors van Pode is het nu ook de taak aan Roderick en Claire Vos om getalenteerde ontwerpers te zoeken. Ze kwamen uit op het ontwerpersduo Kranen / Gille, uit Den Bosch. Roderick Vos noemt de Bottle Stool van Jos Kranen en Johannes Gille, vanwege het duurzame ontwerp,  nu al een echte ‘classic’!

Kranen/Gille bottlestool Pode bijzettafel wijnfleshouder
Bottle stool 0004 Kranen/Gille Pode Bottle stool Kranen/Gille for Pode - bijzettafel
Bottle stool Kranen/Gille voor Pode - krukje bijzettafel
Kranen/Gille krukje bijzettafel Bottle stool 0007
Pode design Kranen/Gille Bottle stool 0002
Pode Bottlestool met wijnhouder Dutch design Kranen/Gille
pode bottle stool_kleuren Pode-Bottlestool-bijzettafel5
ClaireVos-RoderickVos

Ook leuk om te lezen