BR 12 slaapbank van Spectrum Design

» Naar de shop

Iedereen die een béétje interesse heeft in designmeubelen kent de (slaap)bank van de Nederlandse ontwerper Martin Visser. Deze bank is ontworpen in de jaren ’60 en heeft in ’88 nog een losse armlegger (BA 02) aan de bank gekregen om het zitcomfort te verbeteren.

Tijdloos
Dankzij de strakke, sobere, eenvoudige en functionele vormen is dit ontwerp uiteindelijk tijdloos gebleken. Het is dan ook niet gek dat deze klassieker nog steeds zeer goed verkocht (en geherstoffeerd) wordt.

De vraag naar andere uitvoeringen van de Martin Visser slaapbank is altijd gebleven. Daarom heeft Spectrum Design zijn collectie uitgebreid met de BR 12. Dit model is gebaseerd op de BR 43, een slaapbank met twee vaste armleggers en eveneens een ontwerp van Martin Visser.

Onlangs werd deze bank met trots aan het internationale publiek getoond op de Meubelbeurs in Keulen. De bank is onder andere te bewonderen in de Toonkamer in Utrecht.

Over Martin Visser
In 1954 wordt Visser gevraagd om bij Spectrum te komen werken als ontwerper en hoofd collectievorming. De meubelen van zijn hand hebben een industrieel uiterlijk, maar zijn voor een groot deel ambachtelijk vervaardigd.

Ook leuk om te lezen