Gevaarlijke vormen, schoon uiterlijk

» Naar de shop

Egbert-Jan Lam van BuroJET weet wel raad met vazen. Deze Bullet vaas is echter mijn persoonlijke favoriet. De krachtige organische vorm is wat mij betreft precies goed.

Bullet vase

Deze bullet vase van BuroJET is van porselein, van binnen geglazuurd en ook de bovenste rand aan de buitenkant. Een speels effect ontstaat zo met het mattere onderste deel. BuroJET speelt verder… en wel met een kogel. De vorm van een kogel is misschien wel de meest gemaakte vorm in de metaalindustrie. De functie van de kogel is hier voor de vaas heel vredelievend ingezet.

BuroJET bullet vases high and low with flowers Egbert Jan Lam Gimmii.nl

Geïnspireerd op industriële machineonderdelen

Deze Bullet vase, maar ook de Flange vase en Funnel vase, zijn geïnspireerd op industriële machineonderdelen, werd mij verteld. Onderdelen die niet speciaal zijn ontworpen voor hun schoonheid maar vooral voor hun functie. Egbert Jan Lam van BuroJET interpreteert deze industriële taal van de engineer en gebruikt het in objecten voor elke dag. Met als doel een nieuw soort industriële poëzie.

Bullet vaas in de Gimmii shop

Als het mijn favoriete BuroJET vaas is mag de Bullet vaas natuurlijk niet ontbreken in de gimmii shop. Kies uit Bullet vase low of high of allebei natuurlijk.

BuroJET Bullet vase high - gimmiishop BuroJET bullet vases low and high

Ook leuk om te lezen