Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

De schoonheid van de Cam Fan van Rick Tegelaar

» Naar de shop

Rick Tegelaar is niet alleen een groot lampenkunstenaar. Dit keer verblijdt hij ons met deze Cam Fan ventilator, die warme en koude lucht mixen en dus bijdragen aan een comfortabeler klimaat. Een prachtig interieurobject geïnspireerd op de techniek. Atelier Rick Tegelaar lanceerde de Cam Fan in Milaan en we duiken er hier wat dieper in.

Werktuigbouwkundig oog

De ‘camshaft ofwel nokkenas’ is een mechanisch element dat we bijna elke dag gebruiken, maar die we bijna nooit zien. Rick Tegelaar zag potentie. Hij zette zijn werktuigbouwkundige oog en expertise in voor zijn unieke ventilator. Wat een heerlijke video.


Rick Tegelaar legt nog uit: “De nokken die de Cam Fan aandrijven hebben een eenvoudige vorm maar produceren een zeer natuurlijk moment. Dat vonden we een interessant contrast. Opgebouwd uit aluminium plaatmateriaal en stalen assen heeft de ventilator een lichte uitstraling. De fineerbladen die de luchtstroom genereren hebben de juiste nerf en veerkracht om op een sierlijke manier te bewegen.”

Chique, flexibel en duurzaam

Aan flexibiliteit geen gebrek. De ventilator kan eenvoudig worden verhoogd tot bijna oneindige lengte en aangepast worden aan de ruimte waarin hij is geïnstalleerd. Rick heeft de Cam Fan’s gemaakt in 2- en 1-meter eenheden. Ook aan het milieu is gedacht; met een vermogen van 3 Watt kan de Cam Fan continu gebruikt worden. Wat een alternatief voor de toch niet altijd zo fraaie plastic ventilatoren!

Rick heeft al laten weten later dit jaar nog een plafondversie te lanceren. Wij zijn benieuwd! Vast net zo chique als deze staande Cam Fan.

Cam-Fan-Rick-Tegelaar_byMashaBakker-7100
Cam-Fan-RickTegelaar_photobyMashaBakker- gimmii Cam-Fan-Rick-Tegelaar_byMashaBakker-7107

Foto’s: Masha Bakker.

Ook leuk om te lezen