Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

3D gehaakte tassen geïnspireerd op de natuur

» Naar de shop

In het werk van Bernotat & Co zie je duidelijk thema’s als ‘de natuurlijke wereld’ en ‘visual sustainability’ terug, zoals bijvoorbeeld bij hun Radiolaria lampen. Hier een klein uitstapje buiten de woonwereld in de world of fashion. Anke Bernotat & Jan Jacob Borstlap ontwikkelde deze unieke 3D gehaakte tassen Chrysalis Bags.

Voorloper van Chrysalis tas was de Natural Bag

De voorloper van de Chrysalis tassen is de Natural Bag, die gemaakt werd van hoogwaardig innovatieve 3D stof ontwikkeld door de Nederlands-Poolse textiel designer Aleksandra Gaca. De productie bleek echter erg complex vanwege de 3D structuur van de textiel en het stalen draad dat gebruikt werk. Slechts een enkele tas werd geproduceerd, maar Bernotat & Co bleven gefascineerd.

Bernotat&Co_3D gehaakte tas-Chrysalis_Bags_black-roze-binnenvoering

Knit-and-wear: a cutting-edge production technology

Toen Bernotat & CO aan hun Chair Wear range werkte, ontdekten zij de oneindige mogelijkheden van knit-and-wear ofwel 3D-haken. Met deze computer gedreven technologie kunnen 3 dimensionale objecten gecreëerd worden uit 1 stuk, praktisch zonder het gecompliceerde en dure proces van naaien. De organische vormen die kunnen ontstaan zijn ook enorm.

Chrysalis tassen

De Chrysalis tassen zijn ontwikkeld door BERNOTAT&Co in samenwerking met het TextielLab Tilburg. Geïnspireerd op ‘natuurlijke containers’ zoals bolsters, kelken en zelfs de schilden van gordeldieren. Allemaal zien ze er wat ruig uit, maar verbergen waardevol en delicaat leven in zich. Zo ook deze Chrysalis tas die tijdloos is en combineert met elke outfit.

3D gehaakte stof

Deze tas wordt 3D uit 1 stuk gehaakt, inclusief hun roze kleurige binnenvoering. Door de 3D methode kunnen de complexe organische vormen gecreeërd worden. Alleen de rits en het hengsel wordt op de tas genaaid. Het gebruikte materiaal is een mix van organisch katoen en nylon. Dit laatste om stabiliteit en vorm te waarborgen. Een extra item aan de rits maakt het makkelijk om de hem te vinden en vast te houden. Het hengsel is een leren koord met een simpele en elegante knoop waarmee je de lengte kunt aanpassen. Als je in de gimmii shop over de foto’s scrolled kun je de details van het 3D haakwerk nog beter zien.

Uitgaanstas en alledaagse tas in de gimmii shop

De kleine Chrysalis tas is ca 14 x 23 cm groot en qua maat perfect voor uitgaansbenodigdheden. Qua look pas hij bij elegante outfits. Het grotere Chrysalis zusje is circa 21 x 26 cm, waardoor het de je dagelijkse accessoires in zich op kan nemen. Beide tassen zijn beschikbaar in blauw-zwart en zand-beige en hebben een roze binnenvoering in de gimmii shop.

Bernotat&Co Chrysalis Bags White photo Cindy Bakker - gimmiishop
Tas-Bernotat&Co_ Chrysalis_Bags_White
©Cindy Bakker Bernotat & Co Chrysalis Bags black
3D knitting-Bernotat&Co_ Chrysalis_Bags_White

 

Ook leuk om te lezen