5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Koper kleurt je interieur

» Naar de shop

Steven Banken, die zijn opleiding genoot op de Design Academy Eindhoven en nog steeds vanuit die plaats werkt, maakt zijn meeste ontwerpen met de hand in zijn werkplaats. Hij houdt van het observeren van primitief gedrag van mensen en vertaalt dit meesterlijk in ontwerpen met duidelijke vormen. Vaak gebruikt hij hout en dit keer ook koper. Zijn Copper lamp kleurt je interieur.

Copper lamp van Steven Banken

De koperen lampen schitteren door hun eenvoud en oog voor detail. Zelf omschrijft Steven het als volgt: ¨Notenhouten onderdelen passen exact in de uiteindes van de koperen buis. De lichtbron reflecteert in het koper en brengt een helder lichtcentrum omgeven door een warme koperen zweem. De verschillende onderdelen zijn met de hand gevormd en samengesteld op dezelfde machine, de draaibank.¨ 

Een koperen lamp met een warm, bijzonder licht dat een goede aanvulling is in zowel minimalistische, chique, als ook landelijke interieurs. Vanaf € 270 verkrijgbaar via Steven Banken. Voor weer hele andere koperen lampen zie ook het werk van David Derksen.

Copperlamp van Steven BankenCopper lamp van Steven Banken

 

Ook leuk om te lezen