Cor Unum in Isola Milaan 2016 part 1

» Naar de shop

Cor Unum Ceramics koos dit jaar voor de upcoming hotspot Isola om zichzelf te presenteren tijdens de Salone del Mobile 2016. Het was even zoeken, maar het was zeker niet voor niets. Ik was vergezeld door ontwerpers Wouter Biegelaar en Tristan Frencken, dus gezelligheid was gewaarborgd.

Rivival of the ugly glazes

Kers op de taart was ook de aanwezigheid van Lotte Landsheer van Cor Unum op de locatie. Alleen haar enthousiasme doet de designs nog extra schijnen. Waar te beginnen… Bij de vaas van Roderick Vos; Revival of the ugly glazes. Hij gaf zijn witte bekende MaMa vaas een nieuwe ‘huid’ door twee verschillende glazuren te mixen. De uitkomst van de nieuwe huid is niet te sturen, dus elke vaas is volledig uniek. Ook zijn Nefertiti vaas kreeg deze bewerking.

CorUnum-RoderickVos-nefertiti-vase-retro-blue-photogimmii

Anarchy vase by Maarten Baas

Wat te denken van de Anarchy vaas van Maarten Baas. Deze vaas is ontworpen voor “London Calling’, een expositie geïnspireerd op punk en anarchy. Een donkere setting dus, waardoor deze roze, gezellige vaas met zijn bloemen een anarchistisch statement ‘in itself’ was. Te goed!

MaartenBaas-anarchy-vase-CorUnum-Milan-photoGimmii MaartenBaas-vaas-anarchie-CorUnumceramics-photogimmii

Scene paperweight by Mae Engelgeer

De serie papiergewichten van Mae Engelgeer zijn geïnspireerd op Japanse rotstuinen.Kleine solide objecten in een abstracte compositie, die meditatie uitlokken. Ze kunnen allemaal geplaatst worden op je papier om te voorkomen dat ze bewegen of door elkaar komen. Ik heb deze serie ook nog in het Palazzo Francesco Turati gezien, waar ze ook prachtig gestyled waren tentoongesteld, in combinatie met textiel van Mae Engelgeer.

Ben je in Milaan ga dan vooral langs bij de presentatie Changing the skin van Cor Unum; Centro Studio Yoga, Via Confolanieri Federico 38, Isola, Milano

Kijk ook morgen hier voor deel 2 van Cor Unum in Milaan.

MaeEngelgeer-CorUnum-Milan-photogimmii

 

Ook leuk om te lezen