Cor Unum in Isola Milaan 2016 part 2

» Naar de shop

Gisteren schreven we deel 1 van de presentatie van Cor Unum ceramics in de wijk Isola te Milaan. Te veel moois voor één blogposts, dus hierbij deel 2. Het projects waar alle werken onder vallen heet ‘Changing the skin’. Alex de Witte’s prachtige bijdrage is Deformed ceramics.

Deformed ceramics by Alex de Witte

Alex de Witte onderzocht op welke wijze ‘ingebroken’ kan worden in het traditionele keramische proces. Was van oudsher het ergste wat er binnen het keramisch ambacht kon gebeuren een deformatie tijdens het productieproces, nu was deformatie juist de opzet. Deformatie kan plaatsvinden in ieder stadium van het keramisch ambacht, van mal tot en met de afwerking. Zo is de mal – het ooit zo heilige basismodel – door interventie van de vormgeving onderhevig aan toevoegingen en toepassingen waardoor de uiteindelijke vorm gekenmerkt wordt door een vorm van deformatie. Ook bij het gieten, het uithalen, het droogproces, het bakproces en het glazuren vinden mutaties plaats met een organisch karakter.

Alex de Witte for Cor Unum-deformed-ceramics-changingtheskin-Milan-photoGimmii

Colour Traces van rENs

Na de Reddish serie, die rENs voor Cor Unum deed en waarbij nieuwe technieken in kleuren werd toegepast, nemen Renee en Stefanie nu nog een stapje in het experimenteren met de ‘haarvaatjes’ van klei. Color Traces is de naam van hun project dat ze maakte onder de noemer ‘Changing the skin’. Via de onderkant van de schaal wordt de kleur opgenomen, zo vertelde Lotte Landsheer van Cor Unum ons. Eindel

rENs-CorUnum-new-way-coloring-photogimmii
rENs for Cor Unum Milan-photogimmii

Floris Hovers ‘Changing the skin’

Floris Hovers, kleurkunstenaar ten voete uit natuurlijk, veranderde de huid van zijn Carter Vase. Met zijn eigengemaakte ‘machine’ creert hij de prachtigste kleureffecten op die Carter Vase. De eigenschap van de vaas dat je hem ‘aan elkaar kunt schroeven’ zette Floris Hovers ook in om een fantastische brede bloemenvaas te creëren. Over changing the skin gesproken.

Floris-Hovers-ChangingTheSkin-Carter-Vase-Corunum-photogimmii
FlorisHovers-CorUnum-Milan-photogimmii

Terra Ducit led tegels van Kranen/Gille

Kranen/Gille gebruiken aarde als startpunt voor hun Terra Ducit. Die aarde wordt gebruikt als drager van een laag koper die systematisch door het landschap meandert en de stad van licht verbindt. Terra Ducit kan als enkele tegel of als kleine compositie of als volledige wanddecoratie gekocht worden.

KranenGille-Corunum-Milaan-photogimmii
CorUnum-KranenGille-Changingtheskin-Milan-photogimmii

Tower van Jeroen Wand

Jeroen Wand interpreteerde Changing the skin door middel van een modulair systeem van kaars en kandelaar. Deze beide elementen zijn van zowel parafine als keramiek vervaardigd en zijn zo verwisselbaar. Jeroen Wand gaf de naam Tower aan dit design.

Gimmii verliet vol inspiratie het pand. Heb je nog tijd, dan kun je Cor Unum ceramics vinden in Centro Studio Yoga, Via Confolanieri Federico 38, Isola, Milano. Zo niet blijf gimmii.nl volgen voor meer inspiratie uit Milaan.

JeroenWand-CorUnum-Milan-photogimmii
CorUnum-LotteLandsheer-Milan-WouterBiegelaar-TristanFrencken-photogimmii

Photocredits gimmii.nl.

Ook leuk om te lezen