Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Tijdens ons laatste tripje naar Eindhoven werden ook de deuren van de mooie studio annex showroom van Vij5 voor ons geopend. Ik pik hun nieuwste lamp, die ook het klokgebouw op de DDW verlichtte, er uit. Het nieuwste pareltje van label Vij5 heet Dashed Lights en werd door Léon de Lange samen met Vij5 ontwikkelde. Geïnspireerd op de ´dashed line´ofwel het in designland veel gebruikte stippellijntje.

Dashed lights van Vij5

Léon de Lange broedde lang en hard op de ontwikkeling. Elk detail van deze hanglamp moest tot in de perfectie uitgewerkt worden. De vormen worden gesneden uit een dunne roestvrijstalen plaat om daarna met de hand in Dashed Lights te worden omgetoverd. De hoekjes of popnageltjes zorgen ervoor dat alles mooi op zijn plekje blijft. Let vooral ook op hoe het licht heel fijn subtiel door de stippellijntjes heen komt gluren. We like!

Dashed lights hanglampen van Vij5

Dashed lights in Gimmii shop

We like so much dat ze natuurlijk in de gimmii shop moesten. Ze zijn er in Small, Medium en Large in de kleuren wit, groen en zwart. Later hebben Vij5 en Leon de Lange nog de Dashed lights brass in Small, Medium en Large toegevoegd aan de collectie. Ook heel spannend!

Dashed lights wit - Leon de Lange - Vij5Dashed lights hanglampen - Vij5Dashed light hanglamp wit - Vij5Dashed light hanglamp groen - Vij5Dashed light hanglamp zwart - Vij5Hanglamp dashed light - Vij5

Ook leuk om te lezen