Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Hot Spot Ventura Lambrate in Preview Milaan (6)

» Naar de shop

Dat ‘I saloni’ in Milaan al jaren lang zoveel meer zijn dan ‘de beurs’ alleen, is algemeen bekend. De meest vernieuwende dingen zie je met name ook in de Zona Tortona. Dit jaar is er echter een tweede hot spot in Milaan bijgekomen: Ventura Lambrate. De focus ligt er op Dutch Design: van Marcel Wanders tot Maarten Baas, van de Design Academy tot Arnhem, van Kiki & Joost tot Scholten & Baijings.

Nieuwe Hot Spot
De Zona Tortona is lange tijd heel leuk geweest. Maar de laatste jaren kon je er echt over de hoofden lopen, het spoorbruggetje van Porto Genova naar de Via Tortona slibde regelmatig dicht en de vraagprijzen voor de ontwerpers werden exorbitant hoog. Dat er nu een tweede ‘zona’ bij komt in Milaan, lijkt dan ook niet meer dan logisch. En dat is geworden Ventura Lambrate, een flink eindje buiten het centrum, maar wél goed bereikbaar met de metro.

Kiki en Joost voor Zuiderzee Museum

Kiki en Joost voor Zuiderzee Museum

Dutch Design
Met heel veel ‘Dutchies’ zal Lambrate ongetwijfeld weer het nodige publiek trekken, want internationaal is Dutch Design al jaren top of the bill. En er staan er nogal wat. Zo vinden we in een oude autogarage een groepspresentatie van o.a. Vij5, Reinier de Jong en Deridder Designstudio. Marcel Wanders vinden we in de expositie 13.798 gram Design. Kiki en Joost hebben een samenwerking met het Zuiderzeemuseum, net als Scholten & Baijings. Een derde duo, Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe, houdt in Lambrate een overzichtstentoonstelling. Niet te missen zijn verder namen als Maarten Baas, Frederik Roije en Aldo Bakker.

Schaal ‘Woven Willow’ van Scholten & Baijings

Schaal ‘Woven Willow’ van Scholten & Baijings. (Foto: Maarten Pieterse voor Zuiderzee Museum).

Opleidingen
Een grote publiekstrekker zal ongetwijfeld weer de presentatie zijn van de Design Academy Eindhoven. Tord Boontje, inmiddels ook docent aan het Royal College of Arts in Londen, heeft een expositie georganiseerd met werk van studenten en pas afgestudeerden van het RCA. Ook Arnhem laat van zich horen, net als de Scuola Politecnica di Design van Milaan.

Hair Brush van Lea Haefliger (Design Academy)

Hair Brush van Lea Haefliger (Design Academy)

Kortom: na de Zona Tortona kan er ook een dag ingepland worden voor Ventura Lambrate. Na afloop van Milaan doet GIMMII Magazine uitgebreid verslag van de meest spraakmakende noviteiten. Dus: 2b continued!

Amélie Onzon (Design Academy)

Amélie Onzon (Design Academy)

Square-fauteuil van Frederik Roijé

Square-fauteuil van Frederik Roijé.

FlexVaas van Vij5

FlexVaas van Vij5

Ook leuk om te lezen