Eclipse light van Sanne Schuurman

» Naar de shop

Graduate Jelmer Wind spoorde mij aan vooral niet te vergeten langs Sanne Schuurman te gaan met haar Eclipse light. Eclipse blijkt een serie lampen te zijn van 5 lichtobjecten, gemaakt van één enkele metaal plaat.

Led Eclips light

Wat mij zo opviel is dat het niet uitmaakt van welke kant je de lampen bekijkt, ze zijn vanaf elke hoek goed vormgegeven. De gebruikte led verlichting maakte dit mogelijk voor Sanne Schuurman. Ze was niet meer gebonden aan de vorm van het peertje en kon bij de Eclipse haar fantasie de vrije loop laten. Sommige delen zijn zodoende heel plat geworden.

Eclipse light led Sanne Schuurman DAE - foto Gimmii

Design Academy Eindhoven, cum laude

Het eindproduct is een serie betaalbare lampen, gemaakt uit met een unieke esthetiek. Er is continu een spel tussen licht en schaduw, ook al de lichtbron niet aan staat. “Eclipse light flirt met 3D dynamiek, wat nog weer een extra dimensie geeft”, aldus Sanne Schuurman. Sanne studeerde Cum laude af aan de Design Academy Eindhoven.

Eclipse-light-Sanne-Schuurman-graduationshow-DAE - fotoGimmii
Eclipse-lampen-Sanne-Schuurman-DAE - fotoGimmii Eclipse-light-Sanne-Schuurman-cumlaude-DAE - fotoGimmii Eclipse-light-Sanne-Schuurman-DAE-DDW - fotoGimmii Eclipse-light-Sanne-Schuurmans-ddw-DAE - fotoGimmii Eclipse-Sanne-Schuurmans-DAE - fotoGimmii

Photocredits Gimmii.nl

Ook leuk om te lezen