Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Op interieurdesignbeurs Design District, Zaandam werden wij  gelokt door de presentatie van Feltgood van Ellen van der Wiel. Ellen schildert namelijk met wol. En dat voel je. Haar viltschilderijen en woonaccessoires brengt zij uit onder de net nieuwe naam Feltgood. Enthousiast vertelde zij aan Gimmii: ” mijn werk  is strak, kleurrijk en organisch, met kleurovergangen, natuurlijke vormen, ritmes en lijnen.”  Inspiratiebronnen zijn Japanse vormgeving, natuurvormen en de mid century modern stijlperiode.

kussen_ritme_copper_Feltgood_Ellen_van_der_Wiel

Feltgood viltschilderijen, kussens en dekens

Ellen maakt haar vilt door wollagen met zijde, vlas of bamboe te laten mengen en vervolgens in grafische patronen neer te leggen en te vervilten. Voor haar kussens en viltschilderijen snijdt zij de vervilte lappen tot stroken, die als een puzzel in elkaar worden gelegd voor het uiteindelijke ontwerp. Bij het aan elkaar naaien van de stroken worden de naden soms naar de buitenzijde gekeerd voor extra effect.

Feltgood_kussen_ritme_groen_vilt

Ellen is overigens opgeleid aan de Rietveld Academie en Academie Artemis. Ze deed bruisend werk als kostuumontwerpen voor film en televisie, interieurstyling voor o.a. VT Wonen en HEMA en als hoofddocente voor stylingacademie Artemis. Sinds 2008 ontwerpt en maakt zij zelf haar producten. Het contrast tussen haar zachte, zelf geproduceerde vilt en de strakke lijnen maakt haar werk spannend. Stapel daar bovenop de kleurnuances en gelaagdheid en de voordelen voor je akoestiek en wij waren verkocht. Bedankt voor het leuke gesprek Ellen!

Ellen van der Wiel_Feltgood viltschilderij_foto_Gimmii

 

Feltgood_kussens_Ellen_van_der_wiel_Design_District_foto_GimmiiFeltgood met Ellen van der Wiel en Wilfred Stegeman_foto Gimmii_Corien Juffer

Ook leuk om te lezen