Ambachtslieden helpen hun ambacht te bewaren

» Naar de shop

Vij5 komt samen met Jolijn Fiddelaers met een nieuwe reeks Fibonacci kussens. Vij5 is trots op de nieuwe serie en ‘hun’ designer Jolijn Fiddelaers; met recht vinden ook wij. Jolijn Fiddelaers is de spil in het web van het mooie Fibonacci Fabric project.

Jolijn Fiddelaers & ambachtslieden in India

Ze is een fantastische designer, verbinder en product ontwikkelaar met een passie voor eerlijk en organisch geproduceerd textiel. Ze reist naar India om direct met lokale ambachtslieden in India te werken en hen te helpen hun ambacht te bewaren door hun traditionele technieken te gebruiken in combinatie met moderne designs voor de Westerse markt.

Fibonacci Fabrics cushion 55x55 green- Jolijn Fiddelaers Vij5 - Gimmiishop

Fiboncci kussen vanVij5

Fibonacci kussen is een onderdeel van de Fibonacci Fabrics van Vij5. Het is een verfijnde serie textiel gebaseerd op de beroemde reeks van Fibonacci; 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, etc. Elk volgende getal is de som van de twee voorgaande, wat resulteert in een wiskundige verhouding die overal in de natuur terugkeert.

Biologisch en fairtrade

Textielontwerpster Jolijn Fiddelaers (ontwikkeling IXX creates) ontwierp een uitgebreid patroon gebaseerd op de Fibonacci reeks waarin kleurvlakken, patronen en borduurwerk elkaar ontmoeten. Jolijn is een designer met een passie voor eerlijk en organisch geproduceerde textiel.

Handmade textiel

De stoffen van de hele serie Fibonacci Fabrics wordt gemaakt in India, volledig fairtrade van biologisch katoen. De garen van de kussens zijn met de hand geverfd, met de hand geweven en met de hand geborduurd. Omdat het dus volledig handwerk is, kúnnen er onregelmatigheden in het textiel zitten. Dat maakt elk Fibonacci kussen juist ook zo uniek en bijzonder. Te koop in de Gimmii shop in verschillende formaten en kleuren van: €69,95 – €89,95.

Vij5 Fibonacci Fabrics kussen roze detail Jolijn Fiddelaer -Gimmii
Fibonacci-fabrics-cushion-kussen-Vij5 - Gimmii Handmade-Fibonacci-kussen-Vij5-JolijnFiddelaers-Dutchdesign-meets-India - Gimmii
Fibonacci-fabrics-Vij5-JolijnFiddelaers-India-production - Gimmii Fibonacci-fabrics-production-Vij5 - GimmiishopIndia-Fibonacci-fabrics-Vij5-photo-MarloesvanDoorn - Gimmii
Vij5 Fibonacci kussen cushion 40x40cm beige-JolijnFiddelaers - Gimmii Fibonacci Fabrics cushion- 35x50 pink fairtrade Vij5 - Gimmii shop

Ook leuk om te lezen