Atelier Robotiq’s lampen geinspireerd op libellenvleugels

» Naar de shop

Tijdens Masterly, the Dutch in Milano, in het Palazzo Turati in het centrum van Milaan belandde ik net voor sluitingstijd bij Atelier Robotiq. Terwijl om mij heen de lichten uitgingen en security achter mijn broek zat, kon ik toch nog even foto’s maken en een korte uitleg krijgen over hun nieuwste Fibre pattern lamp geïnspireerd op libellenvleugels.

Iriserende Fibre Pattern lamp

Atelier Robotiq gebruikt een vezel-wikkel technologie gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie om lichtgewicht Fibre Pattern lampen te maken. Een industriële robot wikkelt lichtgewicht vezels met enorme precisie in geometrische structuren. De nieuwste Fibre Pattern lamp ‘Iridescent hanglamp’ heeft de lichtheid en iriserende kleuren van vlinders en libellen meegekregen. Ik kreeg met eigen ogen te zien hoe mooi de kleuren zijn als je de lampen wat beweegt of net van een andere kant kijkt.

iridescent_atelierrobotiq_5

Atelier Robotiq vertelt: ” Talloze vlinders en libellen stonden model voor de Fibre Pattern lamp van Atelier Robotiq. De transparante en lichtgewicht structuren van de vleugels lijken heel fragiel, maar de dunne lijnen en membranen zijn een minimalistisch en perfect design van de natuur; uitgebalanceerd, sterk en functioneel.  Op het eerste gezicht lijkt het geheel transparant, maar bij beweging verschuift de kleur en wordt het uitgebreide kleurenspectrum van de natuur blootgegeven.” 

Zoals gezegd is het resultaat echt heel mooi. Het is ze zeker gelukt het concept om te zetten in een hemels product. Ik heb de robot waarmee het allemaal gebeurt ook nog kunnen fotograferen. En toen verliet ik als bijna laatste persoon het prachtige paleis Francesco Turati op weg naar een hapje te eten…

iridescent_atelierrobotiq_7 iridescent_atelierrobotiq_8 iridescent_atelierrobotiq_9 iridescent_atelierrobotiq_10 iridescent_atelierrobotiq_gimmii iridescent_Fibre-Patern-pendant-atelierrobotiq iridescent_Fibre-pattern-lamp-atelierrobotiq-
iridescent_atelierrobotiq_4
AtelierRobotiq-Iriserend-FibrePatternLamp-Milan-photogimmii
Atelier-Robotiq-Fibre-Pattern-lamp-robot-Milan-photogimmii
Milan-food-photogimmii
Milaan-eten-photogimmii
Milan-Corien-Juffer-Gimmii-photogimmii

Photo’s: Atelier Robotiq en gimmii.nl

Ook leuk om te lezen