5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Een houten Cruiser

» Naar de shop

Deze retro fietsen combineren jaren 50 Californische surfcultuur met hedendaagse aandacht voor duurzaamheid. Maar dan op zijn Hollands. We hebben het hier over de Sman Cruisers van de Nederlandse meubelmaker Arnolt van der Sman. Een coole look én praktisch helemaal van hout.

Goede look
Arnolt stopt zijn ziel en zaligheid in de Cruisers. ¨Al mijn ontwerpen zijn gemaakt van de combinatie essen en beukenhout. Deze 2 houtsoorten passen erg goed bij elkaar, omdat de donkere nerf van het essenhout erg lijkt op het beuken. Verder is essenhout erg veerkrachtig en sterk, waardoor het uitermate geschikt is om er een fietsframe van te maken¨, aldus de creatieve meubelmaker.

Mooie rondingen
Sman´s ontwerpen bevatten veel ronde vormen. Die vormen zaagt hij niet uit één plaat hout, zoals je wellicht zou denken. Essenhout is sterk maar ook veerkrachtig. Hierdoor is het uitermate geschikt om te buigen. Door dunne laagjes hout te verlijmen en te persen tussen een mal, kan je bepaalde rondingen creëren. Dat heet een laminaat en is enorm sterk. De spatborden, gemaakt van beukenhout, buigt hij door middel van stoom. Kortom moderne fietsen met een vleugje nostalgie!

 

Voor verkoopinformatie neem contact op met de ontwerper via info@smancruisers.com

foto´s: Stefan Warnar

 

 

 

Ook leuk om te lezen