5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Filigree floorlamp van Rick Tegelaar voor Moooi

» Naar de shop

De presentatie van Moooi mag je natuurlijk niet missen als je naar Milaan gaat. Onze speciale interesse ging uit naar de Filigree Floor Lamp die Rick Tegelaar voor hen mocht ontwerpen. We zijn onder de indruk van het werk van deze jonge ontwerper, dus dit zou vast ook een treat worden. Vergezeld van Judith Baehner van het Groenlab liet ik mij verrassen.

Rijks, Masters of the Golden Age kunstpublicatie

Bij binnenkomst werden we ontvangen door het hét grote boek van Marcel Wanders voor het Rijksmuseum. Bijzonder indrukwekkend. Rijks, Masters of the Golden Age is een kunstpublicatie en een hommage aan de 17de eeuwse meesterwerken van het Rijksmuseum’s ‘gallery of honour’. Drie jaar deed Wanders over de realisatie, samen met het bedrijf dat ook de boeken voor het Vaticaan print. Het combineert testimonies van 30 ’thought leaders’ en ‘craft masters’ van over de hele wereld. “This book is about how the greatest masterpieces influence how we see the world today”, aldus Marcel Wanders. Een mooi welkom dus. Nu op zoek naar de Feligree Floorlamp.

Marcel-Wanders-RijksMastersoftheGoldenAge-Moooi-photogimmii

Filigree floorlamp

In de eerste hal aan de rechterkant complimenteerde de lamp van Rick Tegelaar meteen een huislijke setting. Nog dominanter zijn ze te zien in de grote middenruimte. Drie stuks bij elkaar gepresenteerd op een plateau. Rick Tegelaar stelde zichzelf de vraag “wat onderscheidt een lamp van een lichtbron?”

Filigree juwelen

Met dank aan een elegant en delicaat netwerk van fine draden wordt de doorzichtige ‘kap,’ die de krachtige led in het hart van de lamp beschermd, onder druk gehouden. Daarbij verzorgt het ook zacht licht dat evenredig de ruimte inschijnt. De lamp refereert aan de delicate Feligree juwelen.

Hypnotiseren en vermaken

Moooi vertelt nog ” Als je de Feligree floorlamp op een wand of plafond richt – met de ornamental bloemenstructuur naar ons toe – projecteert de vloerlamp een speels netwerk van schaduwen die je hypnotiseren en vermaken”. Doordat de Feligree volledig aanpasbaar is in hoogte en richting geeft het veel vrijheid om favoriete plekken of objecten te accentueren op een ingenieuze en stijlvolle manier. Well done Rick Tegelaar en Moooi. Wij genoten nog even extra van de fotografie van de Britse kunstfotografe Rebecca Bathory, die de presentatie nog van extra eclectiek voorzag.

Moooi Rick Tegelaar Feligree floorlamp Milan photogimmii
Moooi photography Rebecca Bathory model Judith Baehner-photogimmii
Moooi Gimmii Corien Juffer Milaan 2016photogimmii

Photo’s gimmii.nl

Ook leuk om te lezen