De fleurigste presentatie van Milaan ?

» Naar de shop

Op Ventura Lambrate bevond zich een hele fleurige presentatie. De vrolijke kleuren spatten je om je oren. En toch schuwen Visser & Meijwaard, Studio KnockOut en Linda Nieuwstad (collectief KASSIEWIJLE) geen moeilijke onderwerpen. De dood en het ritueel eromheen krijgt een flinke opknapbeurt van deze groep ontwerpers. Kiss my Name was de naam van de presentatie.

Truecolors & Kiss my Name

De Truecolors bankjes, kasten en krukken van Visser & Meijwaard werden gepresenteerd in een setting waardoor je ze niet alleen als los object ziet, maar zodat je ze echt ervaart. In een roze met witte grafische setting (design Jan van der Ploeg) geflankeerd door de bloemen van Linda Nieuwstad en de lampen van Studio KnockOut. Zo fleurig wil je het overal wel toepassen. In de tweede ruimte krijgt de dood een positieve wending. Saaie bloemen naast een simpele houten kist; “Over our dead body” schrijft Kassiewijle.

Truecolors-cabinet-VisserMeijwaard-kissMyName -photogimmii

KASSIEWIJLE

Niet dan goeds voor de overledenen. Een laatste indruk kan immers maar 1 keer achtergelaten worden. De kisten zijn gemaakt van 3 onderdelen; een onderstel, een stretcher en een prachtige truecolors PVC cover. Door het gebruik van de ritsen wordt het geheel minder claustrofobisch. Je wordt niet meer in je kist ‘vastgenageld’. De kist blijft uiteindelijk bij de begrafenis of crematie achter en kan hergebruikt worden.

Kassiewijle-VisserMeijwaard-kindergrafkist-photogimmii

Grafkistje voor kinderen

Het kistje voor kinderen maakte grote indruk op mij. Uit eigen ervaring weet ik dat het heel moeilijk is om iets moois te vinden voor je kind. Uit gesprekken met de ontwerpers weet ik dat ze het best spannend vinden dit product te presenteren, vooral met betrekken tot kinderen. Maar ik vond het fantastisch. Het voelde zo positief.

Kassiewijle-VisserMeijwaard-Milaan-photogimmii

Chandeliers & vazen

De grote kroonluchters van Studio KnockOut passen geweldig in de setting. Het porselein is ongeglazuurd en het licht schijnt er makkelijk doorheen. Ze lijken heel zwaar, maar wegen maar 7 kg. De monumentale vazen laten de bloemen zien van Linda Nieuwstad. Je kunt er ook echt bloemen in showen, er is namelijk een binnenvaas toegevoegd.

Bloemen & fleurigste presentatie

De bloemen van Linda Nieuwstad zijn gele narcissen, witte sneeuwklokjes, roze primula en blauwe viooltjes; allemaal bloemen die je in het vroege voorjaar al vindt. Ze representeren nieuw leven en voegen een optimistische en speels karakter toe aan het afscheid. De bloemen zijn gemaakt van staal, wol en pvc. Zou dit de fleurigste presentatie van Milaan 2016 zijn geweest?

Truecolors-cabinet-VisserMeijwaard-photogimmii Truecolors-dresser-VisserMeijwaard-kast-photogimmii Truecolors-stoolVisserMeijwaard-krukje-kissMyName -photogimmii

Photo’s: gimmii.nl

Ook leuk om te lezen