Florian lijn van Laurens van Wieringen

» Naar de shop

Wie klein woont, moet slim zijn. Of gebruikmaken van meubilair dat zich uitstekend leent voor kleine oppervlaktes, zoals de Florian lijn van Laurens van Wieringen.

De Florian lijn van de Nederlandse designer bestaat uit een stoel en een tweezitter. Door de rechthoekige constructie zijn de meubels eenvoudig te verplaatsen en passen ze vooral goed in kleine ruimtes. Wie denkt dat het ontwerp dan niet meer tot z’n rechtkomt, heeft het mis. De meubels creëren juist een groots gevoel in een ruimte waar minder mogelijk lijkt.

Speels karakter
Dit ‘meer-gevoel’ wordt mede veroorzaakt door het sympathieke en speelse karakter dat de meubels van de Florian lijn uitstralen. Maar ook door het ontbreken van een klassiek symmetrisch lijnenspel, zoals de ontwerper zelf aangeeft. Hierdoor ontwikkel je juist een dynamisch elan.

Goede match!
Aangezien er een tafel ontbreekt in de Florian lijn, komt Musette graag om de hoek kijken. Dit kegelvormig tafeltje – in dezelfde kleur als de pootjes van het Florian meubilair – is een ontwerp van Ionna Vautrin.

Voor het ontwerp heeft de Franse designer zich laten inspireren door Oosterse koffietafels die vaak dienst doen als grote dienbladen. Een extraatje is dat je de bovenkant (het dienblad) eraf kunt halen, waardoor je een handige opslag creëert in de kegelvormige drager. Efficiëntie alom!

De Florian lijn en Musette zijn vanaf juli 2012 leverbaar. Houd hiervoor de website van De Vorm in de gaten.

Ook leuk om te lezen