Soms stuit je op een concept dat zo’n bijzonder verhaal heeft dat je het fijne ervan wilt weten. Zo ook met de serie ‘Food for Thought’ van Ma’ayan Pesach. Haar werk trok onze aandacht op de Graduation Show 2013 van de Dutch Design Week in Eindhoven.

kunstzinnig servies Mayaan Pesach

Eigenzinnig servies

Onze sterkste herinneringen hebben te maken met gevoelens, ervaringen, plaatsen en objecten. Deze emoties dragen we ons hele leven bij ons. Eten en geuren kunnen deze gevoelens oproepen en in het project ‘Food for Thought’ van Pesach is eten een deur naar onze nostalgische instincten.

Het project resulteert in een boek en een servies. In het boek komen de interessantste verhalen samen van mensen die Pesach heeft gesproken. Het zijn recepten, herinneringen, anekdotes, fantasieën, en rituelen van mensen met verschillende achtergronden en leeftijden.

Het servies noemt Pesach ‘Tribal Mass Production‘. Het is gemaakt van massaal geproduceerde items in combinatie met afvalproducten uit de voedselindustrie, waaronder haren, botten en huiden. Het is een statement en heeft iets primitiefs. Hoe ziet de toekomst van de voedselindustrie eruit? Het zou vandaag de dag ook weer een respectvol spel moeten zijn van de jager en zijn prooi.

kunstzinnig servies Mayaan PesachGraduation Show Mayaan PesachGraduation Show Mayaan PesachGraduation Show Mayaan PesachFood for thought Mayaan PesachFood for thought Mayaan PesachFood for thought Mayaan PesachFood for Thought BookFood for Thought BookFood for Thought Book

Ook leuk om te lezen