5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Letterlijk een nieuw leven ‘inblazen’ door Daphna Laurens

» Naar de shop

Op de Dutch Design Week 2015 presenteerden Daphna Laurens en het Nationaal glasmuseum Leerdam de ‘Formy’ waxinelichthouder en de ‘Disko’ vaas. Twee gloednieuwe ontwerpen voor het label ‘By Nationaal Glasmuseum Leerdam’. De waxinelichthouder en vaas werden op een prachtige, zeer sfeervolle manier aan het publiek getoond. Dit alles in het super inspirerende, karakteristieke pand van de ‘Kazerne in Eindhoven.

Formy en Disko alles behalve saai en standaard

Daphna Laurens ziet het vormgeven van functionele en alledaaagse objecten als een uitdaging. Uiteraard is het daar de bedoeling om van deze functionele objecten iets bijzonder moois te maken. Oftewel: alledaagse producten als een waxinelichthouder en vaas nieuw leven inblazen! En dat woordje blazen blijkt ineens wel heel letterlijk: Formy en Disko worden beiden met de mond geblazen.

Daphna Laurens & Nationaal glasmuseum Leerdam DDW - foto Gimmii

Formy

Kleur, vorm, functie en het productieproces, dat zijn de vier hoofdingrediënten van waxinelichthouder Formy. Zes basiskleuren vormen het pallet waaruit de Formy serie is opgebouwd. Het bijzondere is dat door de overlap van de ene kleur glas naar het andere kleur glas automatisch een derde kleur in dit product ontstaat. Super sfeervol!

Disko

De Disko is een unieke combinatie van ambachtelijk mondgeblazen glas en industrieel vervaardigd geanodiseerd aluminium. De ‘Disk’ rondom de mondgeblazen vaas geeft de Disko vaas een spannende uitstraling en meer diepte.

Nationaalglasmuseum.nl
Daphna Laurens X By Nationaal glasmuseum Leerdam Formy en Disko DDW - foto Gimmii
Formy en Disko Daphna Laurens & Nationaal glasmuseum DDW - foto Gimmii
Daphna Laurens & Nationaal glasmuseum Leerdam DDW - foto Gimmii
Daphna Laurens Formy waxinelichthouder - Gimmii
Daphna Laurens x Nationaal glasmuseum Leerdam DDW - foto Gimmii

Ook leuk om te lezen