Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Van Fort tot Wellness Resort

» Naar de shop

Waar vroeger soldaten schuilden, daar kun je nu ontspannen, slapen en eten. Unesco Werelderfgoed Fort aan de Nekkerweg heeft een creatieve transformatie ondergaan tot Fort Resort Beemster.

Unieke architectuur
Frank Bart kocht het monumentale fort ruim 10 jaar geleden met als doel het een duurzame bestemming te geven. Gastvrijheid, pure materialen en originele architectuur moesten samenkomen.

Interieur
De nieuwe sfeer bepalen was een mooie opdracht voor de Haarlemse interieurarchitect Osiris Hertman. Het moest stoer, sober en chique worden, met behoud van de oorspronkelijke materialen en details. En voilà: een Panorama sauna, ´vleermuissauna´, Belevenis douche, Dode Zee bad, Hamman, restaurants en ook hotelsuites. Slapen in een chic fort is natuurlijk ook lang niet gek.

 

Eco
Fort Beemster is CO2 neutraal. Door de dikke muren van het fort – variëren van 1,65 tot 2,50 meter in doorsnee- was een nieuwe klimaatinstallatie niet nodig. Verwarming en koeling worden geregeld via vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. Via het op het dak gelegen duinzand wordt regenwater opgevangen en in de originele installatie in de drie waterkelders gefilterd en teruggepompt voor hergebruik.

Tot en met 31 augustus 2012 is er een speciaal openingstarief van €18 voor een dag wellness.

Ook leuk om te lezen