5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

De luchtkwaliteit in kantoren is vaak beneden peil. Julio Radesca de Carvalho ontdekte dat twaalf kamerplanten per persoon voldoende zijn om de binnenlucht te zuiveren. Een dozijn van drie ordinaire soorten – de areca palm, de sanseveria en de epipremnum aureum – kan ons zelfs in een totaal afgesloten ruimte prima in leven houden.

DDW 2010
Radesca studeerde in december 2009 af met de ‘Personal Fresh Air‘ aan de Design Academy in Eindhoven. Hij gaf twaalf luchtzuiveraars een eigen plek in een speciaal ontworpen bureau met hydrocultuursysteem. In plaats van potgrond gebruikte hij witte hydrostenen die het water zo lang vasthouden dat je de planten maar één keer per maand water hoeft te geven. Het bureau schept zuurstof en biedt tegelijkertijd een aangename, afgeschermde werkplek.

De Personal Fresh Air bureau is in Eindhoven te zien tijdens de Dutch Design Week 2010 van de 23e t/m 31 oktober, bij “Graduation Galleries”. Locatie: Design Academy Eindhoven (De Witte Dame gebouw), Emmasingel 14 in Eindhoven.

Foografie: Lisa Klappe

Ook leuk om te lezen