5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Antoni Gaudi als inspiratiebron

» Naar de shop

Uit Utrecht komt van Studio Geenen de follow-up van de Gaudi kruk, de Gaudi stoel. Ontworpen volgens dezelfde methoden als die Antoni Gaudi gebruikte, namelijk modellen maken van hangende kettingen die ondersteboven de sterkste vormen voor zijn kerken lieten zien.

Software script
In de stoel zijn deze kettingmodellen gecombineerd met software script om de structuur van de ribben te krijgen. Dit was noodzakelijk vanwege de complexiteit aan krachten in een rugleuning. Deze software script werkt volgens drie stappen. Eerst wordt de verdeling van krachten op het oppervlakte van de stoel bekeken. Vervolgens wordt de richting van de krachten bepaald en deze bepalen ook de uiteindelijke richting van de ribben. Tot slot bepaalt de hoeveelheid kracht de specifieke hoogte van de ribben.

Al met al hebben innovatieve technieken en materialen zoals glas gevuld nylon en koolstofvezel voor een fantastisch lichtgewicht (hij weegt slechts 1 kg) en esthetisch uitziende stoel gezorgd.

Voor meer informatie kijk je op de website van Studio Geenen. Op het filmpje hieronder zie je hoe de technieken zijn gebruikt in het productieproces.

Gaudi Stool Film from Studio Geenen on Vimeo.

gaudi stoel studio geenen 5gaudi stoel studio geenen 2gaudi stoel studio geenen 4gaudi stoel studio geenen 3

Bron: Studio Geenen

Ook leuk om te lezen