Deze week sprak ik ook met Cleo de Brabander over haar keukenproducten en haar project ´geconserveerde kennis´. Vol enthousiasme vertelde zij over het vraagstuk: Hoe bewaarde men vroeger eten zonder koelkast? Cleo interviewde ouderen over voedsel en ontwikkelde naar aanleiding van hun verhalen een serie eigentijdse keukenproducten met een vleugje nostalgie.

Appelonderzetter
In de rubberen kaasstolp is bijvoorbeeld ruimte voor suiker: dat reguleert de luchtvochtigheid waardoor kaas langer goed blijft. Op haar rubberen appelonderzetter krijgen appels vrijheid, op elkaar gestapeld gaan ze eerder rotten. En door de citroenschaal te vullen met een klein laagje azijn, blijft de ongebruikte helft nog ruim een week goed.

“Met mijn project geconserveerde kennis ofwel preserved knowledge wil ik bewustzijn creëren, verspilling tegengaan en de waardering die wij voor ons voedsel hebben vergroten.”

 

Design Academy Eindhoven
Art Direction: Petra Janssen
Foto´s: René van der Hulst, Cleo de Brabander & Gimmii Magazine

 

 

Ook leuk om te lezen