Gimmii goes Design Language, Zona Tortona, Milaan

» Naar de shop

Veel mensen kennen Zona Tortona als de echte Italiaanse wijk en ook als de plek waar Moooi elk jaar zijn presentatie geeft. Deze week van 4 tot en met 10 april 2017 is in het prachtige gebouw Civica Scuola Interpreti e Traduttori (hbo/universiteit voor vertalers) Design Language gesitueerd. Adres: Atelier Spinell, Via Francesco Carchidio 2. Wij vonden het absoluut een bezoek waard.

Gerner Jahncke

Ik werd heel enthousiast van het werk van Gerner Jahncke (Dutch designer Rick Gerner en zijn partner Johanne Jahncke). Zij doen al 3 jaar research naar het kleuren van glas op een natuurlijke manier. Heerlijk om de experimenten en het productieproces inclusief eigengemaakte tools te zien. Meer over hun werk ” Our work is about glass and its production – the fascination of a tranparent and aqueous material, formed by hand and tool – depth, the surface, the trnspanency and the reflection of light, liquid and solid. The glass nuances bear witness of the richness of nature and of a meterial originating from nature”. 
Gerner Jahncke Glass Experiment Photo Gimmii

 

Jolanda van Goor

Studio Jolanda van Goor presenteert haar Contorno collectie die om de contour lijnen van de producten gaat. Strak, eerlijk en toch ook chique. De producten lijken bedrieglijk eenvoudig, maar als je langer kijkt naar haar Contorno lamp, Contorno wandspiegel en Contorno tafel zie je in de details het prachtige ambachtswerk.

Jolanda Van Goor Contorno Lamp

 

JolandavanGoor Contorno Spiegel

 

Contorno Tafel Jolanda VanGoor Gimmii

Marc Vermeulen

Marc Vermeulen liet ook interessant werk zien. Allereerst zijn ‘Fragile’, een hanglamp geïnspireerd op delicate keramiek tegels. Kijk vooral naar de ronde uiteinden van deze verlichting. De uitwerking is gebeurd in samenwerking met het Nederlandse tegel merk Royal Mosa.

Zijn Dunes & Dykes lampen vloeien voort uit de vormen van duinen en dijken. Het zijn lampen waar de binnenkant ook een hele duidelijke functie heeft. Heel leuk om mooie foto’s, kindertekeningen, menukaarten etc op te hangen. De buitenkant kan in hout, maar ook in wit of zwart.

Clipboard brengt plezier samen met het functionele. Het is een ander soort notitiebord met wasknijpers. Dit geeft een enorme mogelijkheid aan uitvoeringen: met foto’s, bloemen en alles wat je kunt bedenken. Je kunt er ook hele mooie installaties mee make. Een extra sociale dimensie aan Clipboard is dat hij wordt gemaakt in een sociale werkplaats, zo vertelde Marc mij.

Marcvermeulen Lamp Fragile Tegels Tiles Foto Gimmii Shop

 

Marc Vermeulen Dunes Dykes Lamp

 

Clipboard Notitiebord Wasknijpers Marc Vermeulen Gimmii

 

Marc Vermeulen Clipboard Gimmii Shop

 

Totaal zijn er 55 designers en labels te zien bij Design Language, dus als je nog tijd hebt, ga zeker langs in Zona Tortona!

Ook leuk om te lezen