Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Het nieuwste werk van Nederlandse ontwerpster Ka-Lai Chan, de Gradient kast, is een display-mogelijkheid voor objecten die jouw leven kleur geven. Maar het is ook een kunstwerk op zich. Koorden van latex met een polyester laag werden, met grote precisie, strategisch om een metalen frame gedrapeerd.

Geef je bloot & maak het spannend
Naar onderen toe worden de ruimtes tussen de draden steeds groter. Dit refereert aan je openstellen aan de buitenwereld. Als je vervolgens weer omhoog kijkt worden de ruimtes weer kleiner. Dit geeft een spannend effect en zal je favoriete boeken of andere accessoires gedeeltelijk bedekken.

De objecten lijken verder te zweven door het gebruik van glas. Ka-Lai Chan geeft zelf aan: “Op deze manier wordt je aangetrokken om de uitgestalde objecten dichterbij te bekijken. Net als in het echte leven, waar je een persoon een tijdje moet meemaken om ze echt goed te leren kennen.”

Limited edition
Gradient is 200 x 66 x 56 cm groot en gemaakt in een limited edition van drie stuks (+ 1 prototype + 1 AP). De kast was voor het eerst te zien in Kortrijk op de Biennale en nu te koop via Galerie Judy Straten.

 

Ook leuk om te lezen