Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Deze HANDLE wandhaken van het Nederlandse label STILST beginnen steeds meer aandacht te trekken van interieurarchitecten en stylisten. En terecht vind ik, ze zijn zo multi-inzetbaar. Het concept is fantastisch met als uitgangspunt gebruikte stelen om haken van te maken. Dat zijn de patina sets, van verschillende kleuren. Maar Reinier de Jong van STILST dacht verder en kwam ook met HANDLE haken naturel, gemaakt van nieuwe houten stelen.

Groots effect met subtiele haken

Als voorbeeld zijn ze ingezet in hallen voor een mooi ontvangst, maar ook in keukenprojecten, horeca, kantoorpanden en winkels. Groots effect met deze subtiele haken. Zelf vind ik ze ook heel goed in de slaapkamer voor sjaals en tasjes e.d. of voor in een kinderkamer. Ze kunnen zelfs in de badkamer, als je ze maar niet direct onder de douche plaatst.

Wandhaken HANDLE patina stelen Stilst - Gimmii

HANDLE wandhaken van nieuw of gebruikte stelen

De haken kun je met bijbehorende pluggen in de muur draaien. Ze kunnen netjes in de rij of juist random door elkaar aan de muur bevestigd worden. Elke set HANDLE wandhaken van nieuwe stelen bevat drie haken met elk een eigen afwerking: gedekt wit, gebeitst wit en blanco. Contrasterend, ongerept hout komt eronder te voorschijn daar waar de haken zijn gezaagd en uitgefreesd. Kies je voor de HANDLE patina van gebruikte stelen, dan is er nog een groter verschil in kleurrange. Van donker naar licht.

Hoe wordt het gemaakt?

De haken zijn voorzien van een zogenaamd stokeind, dat is een schroef aan één kant en een bout aan de andere kant. De schroefzijde zit in de haak en de uitstekende bout kun je in de meegeleverde pluggen draaien. Voorboren in de muur met 8 mm, doe de plug in het gat en draai de haak vast. De maximale belasting per haak is 2 kilogram.

Dutch design

De houten HANDLE wandhaken worden in de eigen werkplaats van STILST in Rotterdam gemaakt. Voor de nieuwe haken worden essenhouten stokken van 24 mm dik gebruikt die op lengte gezaagd worden en waar een geultje in gefreesd wordt. De voorkant wordt geschuurd en aan de achterzijde wordt een gat geboord voor het stokeind waarmee je de haken aan de muur kan bevestigen. Te koop voor €25 per set van 3 in de gimmii shop. Voor grotere hoeveelheden mail info@gimmii.nl.

Wandhaken HANDLE patina set Stilst - Gimmii Wandhaken HANDLE patina set van 3 by Stilst - Gimmii Wandhaken HANDLE patina verpakking Stilst - Gimmii
HANDLE haken blank van Stilst wandhaken - Gimmii HANDLE haken set van Stilst wandhaken naturel -Gimmii HANDLE haken Stilst wandhaken naturel met verpakking - Gimmii

Ook leuk om te lezen