5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Haze meubelcollectie

» Naar de shop

Wonmin Park is Koreaans, maar opgeleid aan de Design Academy Eindhoven. Hij heeft bijgeleerd van niet de minsten; Studio Makkink & Bey en Studio Aldo Bakker en opende zijn eigen studio In Eindhoven. Voor een deel Nederlandse glorie dus, dat schittert middels zijn Haze meubelcollectie in de Rossana Orlandi kelder in Milaan.

Geometrie en kleurig hars
De duidelijke geometrische vormen van de Haze lage ronde tafels, de Haze lange (rechthoekige) lage tafel en de Haze stoel springen eruit, maar ook de kleuren laten je niet los. Het hars werd op een unieke manier gekleurd met pigment, in aparte mallen gegoten en tot slot aan elkaar gekoppeld.

Haze stoel van Wonmin ParkAsymmetrie en bijzondere verbindingen
Door het materiaal- en kleurgebruik zijn juist de verbindingen van de Haze meubelcollectie misschien wel het mooist. Elk Haze object heeft ook een asymmetrie in zich verborgen. De Haze serie is een vervolg op Wonmin´s Unfocused project; zijn prachtige antwoord op de hedendaagse druk om altijd maar geconcentreerd en gefocust te zijn.

Haze ronde lage tafel zwart van Wonmin Park“Goed design moet voor zichzelf spreken”, aldus Wonmin Park. ¨Het moet het contact maken met zijn omgeving, maar vooral ook mooi en aantrekkelijk zijn¨. Wat mij betreft; helemaal gelukt.

 

 

 

Ook leuk om te lezen