5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Warmpjes zitten met de Hotspot radiator

» Naar de shop

De Dutch Design Week ligt alweer even achter ons, maar wij zijn nog niet klaar met al het moois dat we daar hebben gezien. Wat ons op de Graduation Show van de Design Academy opviel, was dat veel van de afstudeerprojecten een sterke functionele inslag hadden. Een groot deel zou zo in productie genomen kunnen worden of in ieder geval als few-of-a-kinds over de toonbank kunnen gaan.

Vincent Geraedts is zo’n ontwerper die met zijn afstudeerproject Hotspot een goede kans maakt om in de huiskamer of publieke ruimte terecht te komen.

Warm zitten
De Hotspot is een radiator waar je tegenaan kunt zitten en die is gemaakt van natuursteenbeton. Hij verwarmt mens en omgeving efficiënt met infraroodstraling, wat doet denken aan de zon.

Hotspot voelt als een nagloeiende baksteenmuur op een zomeravond. De prettige warmte (tussen de dertig en veertig graden) werkt ontspannend en zorgt tegelijkertijd voor een gezond binnenklimaat. De gladde afwerking van het beton geeft de radiator een satijnzacht oppervlak en de comfortabele kussens maken van Hotspot een meubel dat volwaardig onderdeel is van het interieur.

Keuken en kleedkamer
Met de Hotspot bespaar je ruimte, omdat je verwarming en leuning één worden. Veel belangrijker is echter dat je nu eindelijk die lelijke geribbelde radiatoren bij het grofvuil kunt zetten. Aangekleed met bijvoorbeeld deze gifgroene kussens, kun je ze namelijk overal plaatsen. Van een romantisch interieur in huis tot een strak gedesigned restaurant of functionele kleedkamer.

Als je interesse hebt, kun je je melden bij Vincent.

Fotografie: René van der Hulst

Ook leuk om te lezen