5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Dat mooie, tijdloze salontafeltje van zolder: IJhorst

» Naar de shop

Ook dit jaar bezocht ik de altijd inspirerende Dutch Design Week in Eindhoven. We begonnen de dag in het Broeinest waar Spectrum Design de huidige én nieuwe collectie presenteerde. Dat Spectrum hét platform is voor zowel de grote ontwerpers uit de vorige eeuw (denk aan grote namen als Martin Visser, Benno Premsela en Gerrit Rietveld) als voor de huidige generatie ontwerpers (o.a. Arian Brekveld, Studio Parade, Chris Slutter, Ruud-Jan Kokke) bleek wel weer uit deze presentatie.

Te zien op de Dutch design Week

Nieuw in de collectie van Spectrum is de Tangled serie (hierover later meer) met een vitrine, dressoir en salontafel van de in 2009 afgestudeerde Caroline Wilcke (1980) én de IJhorst (side)table van de Cobra kunstenaar Constant Nieuwenhuys (1920-2005).

IJhorst-bijzettafel-Spectrum-orgineel

Een meubel met een geschiedenis

Vol enthousiasme presenteerde Cindy Verhoeven – eigenaresse van Spectrum Design – de nieuwe collectie. “Dit tafeltje stond bij mijn ouders op zolder” vertelt Cindy trots “… en toen ik op kamers ging mocht ik het tafeltje meenemen”. Voor haar staat een overduidelijk oud tafeltje met een houten blad, waarop wat kringen te zien zijn. Een super tijdloos model, die meteen bij binnenkomst al mijn aandacht trok.

1953

Het tafeltje is al in het jaar 1953 door beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys ontworpen voor ’t Spectrum te Bergeijk (opgericht als dochteronderneming van Weverij de Ploeg). Ondanks dat is het model – maar liefst 60 jaar later – nog steeds een model van nú. Tijdloos, strak, luchtig, bijzonder. Juist daarom besloot Spectrum Design dit model weer terug in de collectie op te nemen.

IJhorst bijzettafel

De IJhorst (side)table is verkrijgbaar in drie maten. Daarnaast kun je kiezen voor een glazen, gelamineerd en een houten blad. De onderstellen zijn verkrijgbaar in RVS en zwart.

IJhorst-bijzettafel-Spectrum
IJhorst-bijzettafel-Constant-Spectrum IJhorst-bijzettafel-Nieuwenhuys-Spectrum Salontafels Spectrum hout en rood IJhorst-bijzettafels-Spectrum IJhorst-bijzettafel-glas-Spectrum IJhorst-bijzettafel-rood-Spectrum IJhorst-bijzettafel-Spectrum - Gimmii IJhorst-bijzettafels-Constant-Spectrum IJhorst-sidetable-Spectrum IJhorst-sidetables-Spectrum Jhorst-bijzettafel-Spectrum - Gimmii
Constant Nieuwenhuys

Ook leuk om te lezen