Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Inside Design Amsterdam 2010

» Naar de shop

De herfst staat op het punt te beginnen en zo ook alle woon- en designevenementen. Als kick-off kun je aankomend weekend (vrijdag 24 t/m zondag 26 september) naar Inside Design Amsterdam 2010, op verschillende up-and-coming plekken in de stad. Drie dagen lang draait alles om het nieuwste design, van het maakproces tot het eindproduct.

Lloyd Hotel & Culturele Ambassade
Het hoofdkwartier van Inside Design is ook dit jaar weer het Lloyd Hotel. In de hotelkamers laten vooraanstaande interieurmerken en toonaangevende ontwerpers hun mooiste werk zien. Denk aan merken als Moroso, B&B Italia en Gelderland, en ontwerpers als Kiki van Eijk, Scholten & Baijings, Christien Meindertsma en Richard Hutten. Ook zijn er presentaties van onder meer de Design Academy Eindhoven, het Zuiderzeemuseum, het Centraal Museum Utrecht en het Textielmuseum Tilburg. Daarnaast stelt ELLE Wonen een expositie met bijzonder werk van keramiekdesigners samen.

In het Lloyd Hotel blijft het bovendien niet bij kijken alleen, er is genoeg te doen en te beleven! Zo geven experts gratis interieuradvies en verspreid door het hotel laten ontwerpers zien hoe ze te werk gaan. Zo zal Floris Hovers bijvoorbeeld de kruk Ingewikkeld, die onderdeel is van de collectie van Vij5, ter plaatse vervaardigen. Bovendien ook de primeur van een ‘special edition’; een ongelakte versie van het krukje!

Design Bolwerken
Buiten het hotel valt nóg meer te ontdekken, op verrassende locaties buiten het stadscentrum. Bij vier Design Bolwerken − Design020, Loods 6, Cruquiuskwartier en IJm − zijn spannende samenwerkingsprojecten en exclusieve Inside Design-exposities te zien. Je kunt deze locaties makkelijk bereiken met de pendelbusjes en -bootjes, die vanaf de kade bij het Lloyd Hotel vertrekken.

Passe-partout
Een passe-partout is drie dagen geldig en kost € 12,50. Deze geeft toegang tot het Lloyd Hotel en alle deelnemende locaties. De online voorverkoop geeft € 2,50 korting, dus ga nu naar www.insidedesign.nl.

Ook leuk om te lezen