5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Stroken, strepen en kleuren vormen een onverwacht kunstwerk

» Naar de shop

De Nederlandse Dienke Dekker studeerde cum laude af aan de Design Academy in Eindhoven in 2012. Inmiddels werkt zij als ontwerpster vanuit haar atelier in Rotterdam. Dienke experimenteert graag met verschillende materialen en technieken. Vaak werkt Dienke met textiel, maar voor dit project werkte zij met papier, gouache, pen en een acryl marker.

Strepen, strepen en nog eens strepen

Strepen zijn een van de oudste en meest fundamentele vormen van decoratie en expressie. Met strepen kun je kleur en ritme toevoegen in een ontwerp. Dienke Dekker startte een experiment, genaamd: Intersect.

Alle vellen papier Dienke Dekker

Schilderen van streeppatronen

Dekker startte met het schilderen (met gouache: een dekkende waterverf) van diverse streeppatronen in diverse kleurcombinaties op papier. Alleen dit resultaat is al een lust voor het oog! Vervolgens sneed ze deze kunstwerken in stroken.

Intersect: Een kunstwerk bestaande uit stroken

Dienke ging hard aan de slag met de vrolijk gestreepte en gekleurde stroken en verschillende weeftechnieken. Hierdoor ontstonden de meest bijzondere en unieke 3D-kunstwerken! Laat je inspireren…

Dienke Dekker intersect project - Gimmii
Intersect by Dienke Dekker - Gimmii
Intersect by Dienke Dekker
Dienke Dekker Dutch Invertuals 2014
Dienke Dekker Dutch Invertuals 2014
Dienke-Dekker_Dutch-Invertuals_2014_04 Dienke-Dekker_Dutch-Invertuals_2014_05 Dienke-Dekker_Dutch-Invertuals_2014_011 Intersect_project_Dienke_Dekker_papier_kunst-Gimmii Intersect-by-Dienke-Dekker-2 Intersect-Dienke-Dekker-picture-by-Barbara-Medo

 

Ook leuk om te lezen