5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Minimalistische hanglamp met overlappingen en kieren

» Naar de shop

Oato is een duo waar we vast nog veel meer van gaan horen. Met hun Invert hanglamp zetten ze wat mij betreft weer een goede lamp neer. Het doel van het Invert project is geweest om de dichtheid van staal in te zetten om het licht toch zo te sturen dat het aan de buitenzijde zichtbaar wordt. Dutch Design verlichting naar ons hart.

Invert hanglamp; anders aan dan uit

Pim Snijdoodt van Oato ligt toe: “Hierdoor ontstaat er een andere ervaring van de lamp zelf, doordat details op een andere manier worden geaccentueerd wanneer het licht aan of uit is.” Minimalisme plus extra’s dus, zouden wij zeggen.

Oato invert pendants light on

Drie identieke panelen

“De lamp bestaat uit drie identieke panelen die op dusdanige manier zijn gevormd dat er op de verticale uiteinden een overlapping en een kier ontstaat. De kier is dusdanig groot dat er net genoeg licht doorheen komt om de omgeving van licht te voorzien, maar door de overlapping klein genoeg dat het niet vervelend is wanneer je door de opening in het licht kijkt,” legt Pim Snijdoodt verder uit.

Lamp met messing element

De lamp schijnt een subtiel direct licht naar beneden en door de diepe positionering van de lichtbron kijk je zelden direct in het licht, ook wanneer deze zich boven je bevindt. Ondanks dat de lampenkap zich nauw om de lichtbron begeeft is het evengoed eenvoudig om deze te vervangen door simpelweg het messing elementje los te schroeven bovenop de panelen, waardoor deze open/dicht gemaakt kan worden.

Gimmii shop

De Invert hanglamp is verkrijgbaar in de Gimmii shop in mat wit en grijs. De lamp is 27cm hoog en 9cm diep en breed en wordt in luxe verpakking inclusief een 2m lang snoer, E14 fitting en subtiele plafondkap geleverd. Prijs: €119,00.

Oato Invert lights on
Oato Invert hanglampen - Gimmii
Oato Invert hanglamp wit - Gimmii Oato Invert hanglamp - Gimmii Invert hanglamp Oato - Gimmii Invert pendant Oato - Gimmii

Ook leuk om te lezen