Tijdens mijn tijd in Milaan had ik het genoegen steeds tegen Rolf Bruggink, maar vooral ook steeds tegen Isaac Monté aan te lopen. In Ventura Lambrate, toen er even wat gegeten moest worden, op de Boring Rave party van Lensvelt (met toch meer dan 1000 man) en bij de metro. Over hun presentatie Money, Meat & Plastic Surgery, gesitueerd op het drukste kruispunt van Ventura Lambrate, keek je ook zeker niet heen. Wat een interesse was er voor ze.

Opgetrokken wenkbrauwen en discussie

Er stonden rijen buiten om naar binnen te mogen bij Studio Rolf.fr, Atelier Monté en Bora Hong. Deze drie designers zagen overlappen in hun werk en sloegen de handen ineen voor een presentatie die wenkbrauwen doet optrekken (wat niemand zo goed kan als Isaac Monté zelf trouwens :-)), sociale issues aan de kaak te stellen en discussie op gang breng.

Isaac Monte The Meat Project lamps-Recycled-currencySeries-RolfBruggink - photogimmii

Isaac Monté; The Meat Project

Ik kreeg prachtige foto’s van de drie designers over hun werk, die verdienen aparte aandacht. Hier alvast een indruk van hun presentatie in Milaan. Isaac Monté pakt het probleem van de voedselverspilling en overproductie aan met zijn ‘The Meat Project’. Hij presenteerde ‘baconlampen’; hanglampen gemaakt van afvalvlees. Je kunt je de reactie van het publiek voorstellen.

Studio Rolf.fr; recycled Currency Series

Van Rolf Bruggink was er de Dollar Bench, gemaakt van 4240 afgedankte dollar biljetten. Het is een reactie op de verschuiving van de dollar als de belangrijkste munteenheid. Ook de schaal, zorgvuldig handgemaakt van 1 cent muntjes, veroorzaakte de nodige oooh’s en aaaah’s.

Rolf-fr-coindish Rolf-fr-one dollarbench

 

Bora Hong; Cosmetic Surgery Kingdom

Cosmetic Surgery Kingdom van Bora Hong is een serie van iconische stoelen gemaakt van oude fifties stoelen en een referentie naar plastische chirurgie. Ook een mooie sociale ontwikkeling aan de kaak gesteld.

BoraHong-CosmeticSurgeryKingdom - photogimmii

Matter of Time

Isaac Monte verteld mij nog over zijn “Matter of time” project waarbij het concept tijd centraal straat. Tijd is een luxe product geworden, een currency bijna. De 12 objecten met de stalactieten en de koperen bodem zijn een representatie van 12 maanden. Een prachtig project dat binnenkort meer aandacht zal krijgen. Een fantastische presentatie, waar nog lang over nagepraat mag worden. Inclusief de creatieve opbouw met dozen, veel dozen.

Matter of Time 1 Isaac Monte
Isaac-Monte-Milan-photogimmii

Ook leuk om te lezen