Mooie zichtbare vergrote scharnieren

» Naar de shop

In de enorme drukte tijdens de graduation show van de Design Academy Eindhoven, spotte ik HINGED. Hinged is de fraai vormgegeven kast van Jelmer Wind. Hij vertelde mij over zijn fascinatie voor scharnieren.

HINGED kast

Jelmer Wind dook in de wereld van de werking van scharnieren, die gewoonlijk natuurlijk zo veel mogelijk verborgen blijven. Zijn onderzoek richtte zich op het helder krijgen van het ‘hoe bewegen ze, wat doen ze en wat voegen ze toe aan een product’? Research leidde uiteindelijk tot HINGED.

Jelmer Wind Hinged open kast DAE graduation show - Gimmii

Uitvergrote scharnieren

HINGED kast heeft extreem grote scharnieren meegekregen. Gewoonlijk weggestopt, mogen ze nu juist op de voorgrond treden. De open bamboe structuur laat de schoonheid van het mechaniek zien en is doorgevoerd in de hele kast. Je spullen in je kast staan dus ‘on display’.

See-through effect

Ondanks het see-through effect, wil je toch graag de HINGED even openen, om hem van binnen te zien en te bestuderen hoe alles werkt. Zo verging het mij ook. Gelukkig liet Jelmer mij mijn gang gaan … Nog in de conceptfase, maar houd deze jonge designer in de gaten.

Jelmer Wind Hinged kast detail DDW DAE - Gimmii

Ook leuk om te lezen